Parcul Vacaresti are viitorul asigurat, a fost preluat de Primaria Capitalei. Nicusor Dan: „Chiar din ianuarie vrem sa demaram cateva lucrari de urgenta in parc”

news

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca, in cursul zilei de miercuri, a fost finalizata procedura de preluare in administrare a Parcului Vacaresti.

„E pentru prima oara cand o arie naturala protejata din Romania e data in administrare unei primarii”, a scris edilul general, joi, pe pagina sa de Facebook.

El spune ca, prin contractul semnat cu o zi in urma, „Parcul Vacaresti va fi gestionat de Administratia Parcul Natural Vacaresti, structura special creata in acest scop si aflata in subordinea Primariei Capitalei”.

Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare.

„Chiar din ianuarie vrem sa demaram cateva lucrari de urgenta in parc: reabilitarea si punerea in siguranta a punctelor de acces, igienizarea si ecologizarea, asigurarea patrularii si a monitorizarii ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei si cadastrul celor 183 de hectare ale parcului. Urmeaza apoi sa lansam un concurs international pentru identificarea de solutii pentru amenajare. Fiind o arie naturala protejata, vor fi realizate doar interventii minim invazive, care sa asigure infrastructura de baza pentru vizitare. Va fi un spatiu pentru pasionatii de natura, de lacuri, plante si pasari – fara cladiri, terase sau spatii de distractie. Va fi o oaza de natura pura, de care sa se bucure generatiile de azi si din viitor”, a mai scris primarul general al Capitalei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: