Parintii lui Paul Stanescu, despre o nunta cu Dragnea si Irina: „Valcov imi facea semne. Vai de capul nostru! Ne facem tara de ras”

politica

Parintii lui Paul Stanescu, demis luni din Guvern de Liviu Dragnea, au dezvaluit amanunte de culise despre relatia dintre fiul lor si seful PSD. Ei spun ca „saca nu era Paul, Dragnea nu ajungea niciodata acolo sus”.

Intr-un interviu publicat de Linia intai, Constantin si Aristita Stanescu au cuvinte taioase la adresa fotului prieten al lui Paul Stanescu. „Mi-aduc aminte la nunta nepotului meu, Stefan, baiatul lui Paul, cand a venit si Dragnea cu fetita aia lui. Valcov imi facea semne sa ma uit la Dragnea cum se pupa cu Irina. Vai de capul nostru! Ne facem tara de ras. Cand esti conducator de tara, trebuie sa fii un model pentru ceilalti, pentru tineretul Romaniei”, a spus Constantin Stanescu, fost primar al comunei Visina, judetul Olt.

Iata cateva fragmente din cadrul interviului:

– Dle Stanescu-senior, se vehiculeaza ideea ca Dragnea, cu mana lui dreapta, Valcov, vrea sa-l schimbe pe fiul dvs., pe Paul Stanescu, din fruntea ministerului si din functia de presedinte al PSD Olt. Cum vedeti acest lucru?

Hai, domnule, fii serios! Dar cine-i Valcov asta sa faca schimbari. Eu nu cred… Eu mai cred inca in faptul ca Valcov mai are un dram de constiinta. Pai, baiatul meu l-a ajutat foarte mult de-a lungul timpului. Stiti ce i-as spune eu fiului meu? Vino, Paule, la Biserica sa te linistesti, fiindca asa este in politica. Azi esti, maine nu esti. Legatura noastra este acolo sus la Dumnezeu. Si Paul stie foarte bine acest lucru, caci toata viata s-a comportat ca atare. Cand era presedintele CJ Olt, am mers cu el, intr-o dimineata. La intrarea in consiliu, a intalnit-o pe femeia de serviciu si i-a zis: „Sarut-mana, doamna!” In viata trebuie sa fii respectuos cu oricine. Si sa iubesti oamenii!

Intre timp, intervine mama Aristita, mama lui Paul Stanescu: „Stiti ce le-as spune eu lui Dragnea si Valcov? Le-as spune asa: nu asteptati laude de la lume, decat atunci cand aveti constiinta curata si sunteti indreptatiti sa fiti laudati! Sa fiti mai jos cu mandria, ca numai atunci Dumnezeu va inalta! Cand puteti, ajutati-l pe om! Sa va simta omul sufletul, nu rautatea! Sa aveti ingaduinta fata de cel sarac, amarat si bolnav. Cine esti Dragnea, cand te mandresti? Cine esti tu Valcov, cand umbli cu dedesubturi si nu-i spui omului verde-n fata ce ai de gand? In fapt, si noi si voi, in fata lui Dumnezeu, cine suntem? Nimeni…

Revine Constantin Stanescu:

– Ca sef politic, trebuie sa fii mai aproape de om. Paul a avut curajul sa spuna adevarul si pentru asta oamenii il apreciaza. Unii spun ca a pierdut partida cu Dragnea. N-a pierdut nimic. A castigat prin bun-simt si corectitudine in fata oamenilor. Daca nu era Paul, Dragnea nu ajungea niciodata acolo sus. Dar sa presupunem ca a pierdut lupta cu Dragnea, insa n-a pierdut-o cu Dumnezeu, pentru ca el si-a facut datoria in fata oamenilor. El nu si-a pierdut sufletul. Si mai e ceva: onorurile sunt trecatoare, ce ai facut pe pamant conteaza.

Mi-aduc aminte de Valcov, cand era pedelist si m-a injurat in campania electorala. Actualul primar de la Visina a vrut sa-l bata atunci, dar eu l-am oprit. Mai tarziu, de ziua comunei noastre, Valcov a venit la mine cu o icoana si si-a cerut scuze. Am constatat atunci ca are umanitate in el si l-am iertat. Mi-aduc aminte la nunta nepotului meu, Stefan, baiatul lui Paul, cand a venit si Dragnea cu fetita aia lui. Valcov imi facea semne sa ma uit la Dragnea cum se pupa cu Irina. Vai de capul nostru! Ne facem tara de ras. Cand esti conducator de tara, trebuie sa fii un model pentru ceilalti, pentru tineretul Romaniei.

Paul l-a ajutat pe Dragnea in momente grele. Erau aici, in foisor, si Paul l-a sfatuit sa treaca de partea lumii, sa aiba grija de natia asta. Ca nimeni nu ia averea cu el pe lumea cealalta si ca nu esti nimic in afara lui Dumnezeu.

– D-le Constantin Stanescu, daca ati fi fata in fata cu Dragnea, ce i-ati spune?

– L-as certa si i-as spune ca daca eu gresesc nu-i atat de grav, ca sunt un om simplu, dar un om la nivelul dumnealui, care are o tara pe mana, n-are voie sa greseasca.

– Lasa-l in pace, ca are cine sa-l certe. Nu-i treaba ta! Nu judeca, pentru a nu fi judecat!, intervine din nou mama Aristita.

– Lasa-ma sa-mi spun parerea!, reia Stanescu senior. La familia lui se uita toata Romania. Ce minte are el sa-si lase nevasta si sa ia de nevasta un copil mai mic decat nevasta fiului lui. Adica soacra-mare mai mica decat nora.

Din nou se aude glasul mamei Aristita:

– Doamne, sa ne ierte Dumnezeu ca-l judecam noi. Dar noi cine suntem? Un primar, un preot, un ministru, un parlamentar trebuie sa fie modele pentru oameni. Cum sa nu participe si sa se bucure sotia lui de nunta baiatului lor? Pai, rugaciunea unei mame este mai pretioasa decat a unui preot. Pe aia, pe fatuca aia o plimba peste tot, o vede toata tara, iar mama baiatului n-are voie sa vina la nunta propriului fiu. Ce model e acesta pentru tineretul asta si asa ratacit din Romania?

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: