Parisul si Berlinul vor sprijini Kievul „atat timp cat este necesar.”„Putin nu vrea sa se opreasca in acest razboi”

externe

Noul sef al diplomatiei franceze si omologul sau german si-au reafirmat duminica dorinta tarilor lor de a sprijini Ucraina „atat timp cat este necesar” in fata ofensivei Rusiei, scrie AFP.

„Suntem pe deplin de acord sa spunem ca trebuie sa-i sustinem pe ucraineni atat timp cat este necesar”, a declarat Stephane Sejourne presei, in cursul primei sale vizite, in calitate de ministru, la Berlin.

„Ceea ce inseamna ca trebuie sa organizam la nivel european elemente de initiative care sa fie coordonate pe apararea valorilor si intereselor noastre”, a adaugat ministrul francez, care s-a deplasat cu o zi inainte la Kiev, fara a da mai multe detalii.

„Pana cand Rusia se va retrage”

La randul sau, sefa diplomatiei germane, Annalena Baerbock, a afirmat de asemenea ca trebuie sa fim „de partea Ucrainei atat timp cat este necesar, pana cand Rusia se va retrage” de pe teritoriul ucrainean. „Presedintele rus Vladimir Putin nu se opreste in acest razboi, nu vrea sa se opreasca”, a declarat ea.

Aceasta luare de pozitie a celor doi ministri survine intr-un moment in care Kievul este ingrijorat de faptul ca aliatii sai europeni si americani ezita din ce in ce mai mult in acordarea de mai mult ajutor in lupta impotriva invaziei ruse.

Dupa cum se stie, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a incercat in ultimele saptamani sa-si mobilizeze aliatii – demersuri care vor continua cu intensitate si in perioada urmatoare.

(Foto: X/Twitter/AFP)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: