Parlamentar rus bogatas, poze din vacanta in Venetia. Val de indignare: „Cum este posibil? Sanctiunile sunt o gluma”

externe

Un parlamentar rus, Vladimir Plotnikov, sustinator al lui Putin si al razboiului din Ucraina, apare pe retelele de socializare cu fotografii dintr-o vacanta de lux pe care o petrece chiar acum in Italia. Fotografiile au starnit un val de indignare pe Twitter.

Politicianul rus Vladimir Plotnikov a fost reales anul trecut pentru a 8-a oara in Duma de Stat, reprezentand Volvograd. El este si un bogat om de afaceri.

Plotnikov s-a pozat zilele trecute, alaturi de fiica sa, pe un canal din Venetia. Fiica sa, Sonia Plotnikov, a postat fotografia pe contul sau de Instagram, cu mesajul: „Tata”.

Numerosi utilizatori de Twitter din intreaga lume au avut reactii de indignare, acuzand faptul ca sanctiunile impotruva aliatilor lui Putin nu au efect. „Cum este posibil?”, este intrebarea pe care o pune si Mihail Hodorkovski.

„De ce le permitem in continuare sustinatorilor razboinici ai lui Putin sa intre si sa se bucure de frumusetea continentului european?”, se intreaba un alt utilizator de Twitter, citat de Express.

Alte mesaje de indignare:

Battlefield Ukraine (@BattlefieldUkr) a scris: „De ce nu se bucura de vara in Rusia, daca este atat de uimitoare, ci in Occidentul decadent? De asemenea, de ce li se permite politicienilor rusi sa intre in UE?”.

Yumi (@zikifa) s-a infuriat: „Rusii urasc atat de mult NATO, dar n-au o problema sa mearga in Italia – care face parte sau NATO, pentru vacante”.

John Zhang (@JohnZhangSV) a comentat: „Nici eu nu inteleg. Tarile occidentale par prea  naive in relatiile cu regimul lui Putin si cu PCC-ul lui Xi”.

Un alt utilizator Twitter, Ian Kuah (@IanKuah): „Nu exista o interdictie de calatorie in UE pentru toti politicienii rusi?”.

La jumatatea lunii martie, fiica politicianului rus, Sonia Plotnikov, a tinut prima pagina a ziarelor dupa ce si-a anuntat sprijinul fata de actiunile agresive ale lui Putin in Ucraina.

Intr-o postare pe contul sau de Instagram, ea a numit Rusia „cea mai puternica tara din lume”.

Aflata in Dubai, ea a scris: „Vom face fata tuturor dificultatilor! Rusia este cea mai puternica tara. Toata aceasta situatie a adus si mai multi rusi impreuna! Am devenit si mai patrioti”.

Mai mult despre:

Comentarii: