politica

„Parlamentarii AUR mananca in sala de plen si se filmeaza in sedintele de Birou permanent”. Orban, despre comportamentul „excentric” al AUR

Presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban a afirmat ca parlamentarii AUR sunt excentrici si multi dintre acestia nu inteleg ca se afla in Parlamentul Romaniei unde trebuie sa respecti o serie de prevederi regulamentare si anumite rigori. El a adaugat ca unii alesi ai AUR mananca in sala de plen sau filmeaza ostentativ inclusiv in sedintele Biroului permanent. 

„A fost depusa o solicitare din partea grupului USR impotriva unui deputat AUR. Am vazut si eu inregistrarile. Este un comportament reprobabil care il descalifica pe cel care se comporta si vorbeste astfel. Conform Regulamentului, am trimis catre Comisia juridica, de disciplina si imunitati pentru analiza sesizarii si care urmeaza in termen de doua saptamani sa propuna sanctiunile, in urma solicitarii”, a explicat Ludovic Orban, marti la Parlament, intrebat despre solicitarea USR-PLUS de a fi sanctionat deputatul AUR Dan Tanasa dupa ce a folosit injurii la adresa unor parlamentari ai USR-PLUS.

Chestionat daca sanctiunea pentru parlamentarii care incalca Regulamentul ar trebui inasprita, presedintele Camerei Deputatilor a raspuns: „Sunt sanctiuni care se aplica. Astept raportul Comisie juridice si in functie de acest raport vom anunta ce decizie se ia”.

Intrebat cum vede actiunile AUR in Parlament, in strada si faptul ca unii colegi de coalitie i-au acuzat de fascism, Orban a replicat: „N-as vrea sa comentez”.

„Sunt excentrici si ei nu sunt obisnuiti si nu inteleg multi dintre ei unde se gasesc. Suntem in Parlamentul Romaniei unde ai anumite rigori in ceea ce priveste comportamentul. Nu poti sa te comporti asa, mananca in sala de plen, se filmeaza, filmeaza inclusiv sedintele de Birou permanent, filmeaza ostentativ, atentie, mai ales in timp ce vorbesc.

E adevarat ca cei care ii privesc nu cunosc intotdeauna Regulamentul, prevederile regulamentare, si nu isi dau seama ca de multe ori spun niste nazbatii dar care probabil li se par foarte interesante pentru ei. Sigur e prima lor experienta parlamentara si ii privim cu o oarecare ingaduinta si toleranta.

Pe de alta parte, vor trebui sa inteleaga ca aceasta institutie este forul reprezentativ suprem al societatii, al romanilor si al Romaniei. Aici este o institutie fundamentala care trebuie sa dea tonul, care trebuie sa impuna prin sobrietate, prin seriozitate, prin civilizatie si in care parlamentarii trebuie sa reprezinte un exemplu pozitiv, nu negativ”, a completat liderul PNL.

Alianta USR-PLUS a anuntat ca depune un proiect de lege prin care sa fie introduse sanctiuni mai dure pentru parlamentarii care au un comportament injurios. Pe modelul sanctiunilor pentru votul cu mai multe cartele, parlamentarii care adreseaza injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma sa fie sanctionati cu reducerea drastica a indemnizatiei. Propunerea legislativa vine ca urmare a „derapajelor incalificabile si inacceptabile consemnate in Parlamentul Romaniei saptamana trecuta, cu prilejul conferintei de presa sustinute de doi membri ai Guvernului in contextul dezbaterilor pe tema desfiintarii Sectiei speciale”.

USR-PLUS a depus si o sesizare la Comisia juridica, de disciplina si imunitati pe numele deputatului AUR Dan Tanasa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Parteneriat pe 100 de ani intre UK si Ucraina. David Cameron a sosit la Kiev pentru a intari acordul, ce prevede aceasta intelegere istorica

In timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a vorbit despre…

2 ore ago

Cosmarul unui sofer care trecea prin Valcea. Mai multi indivizi l-au atacat cu topoarele, i-au spart luneta si l-au urmarit cu carutele – Video

Un sofer a dat publicitatii imagini suprinse in timpul unui incident foarte violent in judetul…

24 de minute ago

Noi amenintari. Kremlinul considera „foarte periculoase” recentele comentarii ale lui Macron privind trimiterea de trupe pe teren

Vineri, Kremlinul a calificat drept "foarte periculoase" comentariile presedintelui francez Emmanuel Macron, care si-a reafirmat…

2 ore ago

Tudorache „Diamante”: „Este incredibil cat de mult a distrus sectorul 1 gasca de rezisti. Voi repara tot in urma salbaticilor astia”

Mesaj delirant al fostului primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, care si-a depus candidatura…

2 ore ago