Parlamentarii cer salarii MAI MARI. Iata cat vor castiga!

news

Dupa ce zilele trecute a fost aprobata legea salarizarii inaltilor deminitari, acestia alegandu-se cu indemnizatii marite chiar si de trei ori, acum si parlamentarii vor sa castige mai mult bani.

Indemnizatiile deputatilor si senatorilor ar putea fi dublate la 9.000 de lei din sesiunea parlamentara viitoare.

Potrivit realitatea.net, deputatul Daniel Fenechiu a marturisit ca exista, de cateva luni, zvonul potrivit caruia lefurile alesilor vor fi dublate. Astfel, ele vor ajunge cel mai probabil din sesiunea parlamentara urmatoare, adica din septembrie, la 9.000 de lei.

„Inca din momentul in care au aparut primele informatii despre noua Lege a salarizarii bugetare, s-a discutat despre faptul ca, urmare a acestei majorari de lefuri in sistemul public, printre beneficiari vor fi si parlamentarii. Sumele avansate la data respectiva, cand a fost lansat in zona de discutii, fiind presedintele Romaniei – undeva la 20.000, iar parlamentarii – undeva la 13-14.000, extrem de aproape de ministri. Ulterior, pe parcursul trecerii timpului, n-au mai existat foarte multe informatii despre aceste majorari pana in momentul in care a aparut ordonanta de urgenta prin care au fost majorate salariile la primii 48 de oameni in stat. La acea data, circula printre parlamentari informatia ca s-au modificat intr-o oarecare masura datele problemei, ca parlamentarii nu vor mai primi indemnizatii la nivelul ministrilor, indemnizatia parlamentarilor urmand sa fie circa 9.000 de lei net, urmand ca aceasta majorare sa se aplice de la 1 septembrie. Nu am nicio indoiala ca, in urmatoarea sesiune parlamentara, odata cu Legea salarizarii in sistemul public, vor fi majorate toate indemnizatiile. Deci nu am niciun dubiu ca vor fi marite si lefurile parlamentarilor”, a declarat Daniel Fenechiu.

parlamentari

Potrivit unui raport publicat anul trecut, parlamentarii reusesc performanta de a munci in cinci luni de sesiune parlamentara cat romanii de rand intr-o singura luna!

„Ar trebui sa le comparam cu salariile din celelalte salarii europene. Mie nu-mi convine salariul de 1.000 de euro, eu nu am nevoie de bani, dar ma gandesc la ceilalti. E jignitor, sunt salarii de 7-8 ori mai mari in afara. Oamenii dau legi in functie de salariile pe care le au. Trebuie sa copiem tot ce e bun din Occident. Si salariile daca sunt bune. Dup-aia ne intrebam de ce sunt politicienii corupti sau nu dau legi bune”, spunea, in urma cu trei luni, Ilie Nastase, potrivit EVZ.

552 de alesi numara in prezent Parlamentul Romaniei.

Foto: hunedoaralibera.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: