Parlamentarii isi dezinfecteaza si bilele cu care vor vota joi investirea Guvernului Citu. Ordin pentru personalul administrativ

news

Sala Biroului permanent, cea a plenului din incinta Camerei Deputatilor, si chiar bilele de vot vor fi dezinfectate joi, cand va avea loc sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului pentru votul de investitura a Guvernului Citu. Masurile sunt dispuse in contextul crizei coronavirusului.

„Ca urmare a recomandarilor autoritatilor competente si a masurilor adoptate intern in vederea limitarii raspandirii Coronavirusului (COVID-19) in Romania, personalul administrativ va efectua atat curatenia zilnica obisnuita, cat si dezinfectarea Salii de plen a Camerei Deputatilor, a salii Biroului permanent, unde se va realiza numararea voturilor, precum si a spatiilor adiacente acestora. De asemenea, vor fi dezinfectate urnele si bilele folosite la procedura de vot aferenta investirii Guvernului”, potrivit unui comunicat al Camerei Deputatilor, citat de Agerpres.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, miercuri, ca masura limitarii la 100 de persoane in spatii inchise nu afecteaza mall-urile, hypermaketurile si Parlamentul.

Potrivit lui Arafat, toate activitatile culturale si stiintifice in spatii inchise sunt restictionate, iar masura este aplicata pentru evenimentele cu peste 100 de persoane.

„Restrictionarea activitatilor culturale, stiintifice, religioase si de divertisment in spatii inchise cu peste 100 de persoane, pana la 31 martie, cu posibilitate de prelungire”, a spus Raed Arafat.

Este vorba despre teatre, cinema si orice alta activitate care are loc intr-un spatiu inchis.

„Pana la 100 de persoane, OK, peste 100 de persoane, nu”, a explicat Raed Arafat.

Intrebat care esrte situatia in cazul Parlamentului, in conditiile in care peste 400 de parlamentari se vor reuni joi pentru a vota investirea Guvernului Citu, Arafat a replicat iritat ca sunt vizate de restrictie doar activitatile culturale, stiintifice, religioase si de divertisment.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: