Parlamentarii l-au scapat de DNA pe inca un deputat PSD. Reactie neasteptata a partidului condus de Dragnea

politica

Sedinta Camerei in care trebuia sa se discute cererea DNA de efectuare a urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost luni suspendata din lipsa de cvorum, iar Biroul permanent a stabilit ca aceasta sa fie reprogramata saptamana viitoare.

Presedintele Camerei, Florin Iordache, a anuntat ca doar 130 de deputati din totalul de 353 si-au inregistrat luni prezenta.

„In acest moment si-au inregistrat prezenta 130 de colegi, neavand cvorumul de 177 suspendam sedinta”, a spus Iordache.

Biroul permanent s-a intrunit si a decis ca sedinta Camerei sa fie reprogramata pentru lunea viitoare de la ora 15,00, a precizat secretarul acestui for, Marcel Ciolacu.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat luni aviz favorabil cererii DNA privind efectuarea urmaririi penale in cazul lui Eugen Bejinariu.

Secretarul general al PSD Marian Neacsu i-a cerut lui Eugen Bejinariu demisia din Parlament, afirmand ca, daca va castiga un nou mandat, partidul ii va solicita din nou sa renunte la aceasta calitate.

„Sedinta de plen a Camerei este reprogramata pentru luni, saptamana viitoare. Determinarea noastra de a rezolva aceasta problema este foarte clara, speram ca luni o sa fim mai multi decat am fost astazi, iar pana luni, in mod ferm, ii solicitam colegului nostru sa-si depuna demisia. Am avut o discutie cu domnia sa, pana in acest moment nu este convins ca este un gest bun pentru domnia sa sa isi depuna demisia. Eu cred ca este o datorie fata de partid sa faca acest lucru si o sa ii cerem in continuare sa demisioneze”, a afirmat Neacsu, la Camera Deputatilor.

El a precizat ca, in cazul in care Bejinariu nu renunta la functia de deputat, acestuia ar putea sa i se retraga sprijinul politic sau ar putea sa fie exclus din partid, lucru ce va fi decis in forul de conducere al PSD.

Secretarul general al PSD a mentionat ca Eugen Bejinariu este candidat al partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie, iar daca va castiga un nou mandat i se va cere demisia din nou.

„Din pacate, stiti ca astea sunt procedurile legale. Domnul Bejinariu este candidat pe listele PSD. Nu avem cum sa-l retragem din lista, inclusiv in cazul unui deces ramane pe lista si i se si atribuie mandatul si abia dupa aceea poate sa fie vacantat. Nu va beneficia de nicio umbrela a PSD la alegeri. Noi ii cerem demisia acum si speram ca aceasta demisie sa ramana si pentru viitorul mandat”, a aratat acesta.

Seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut saptamana trecuta sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003 — 2004, in legatura cu savarsirea, pe vremea in care a detinut functia ministeriala, a infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata, in dosarul ‘Microsoft 2’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: