Parlamentarii PSD i-au jignit pe reprezentantii Comisiei de la Venetia: „Pe mine pur si simplu m-a bulversat. Nu credeam sa vad la o astfel de intalnire o atitudine atat de ireverentioasa”

news

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, joi, ca reprezentantii PSD din Comisia speciala privind legile justitiei au avut o atitudine “ireverentioasa” la adresa expertilor Comisiei de la Venetia, mentionand ca acestia au criticat “foarte dur” raportul preliminar al Comisiei speciale pentru legile din domeniul justitiei.

“La partea finala a acestei discutii, pe mine pur si simplu m-a bulversat. Nu credeam sa vad la o astfel de intalnire o atitudine atat de ireverentioasa la adresa membrilor comisiei, in sensul in care reprezentantii Puterii au criticat foarte dur raportul preliminar al Comisiei de la Venetia cu privire la legile justitiei. Acestia nu si-au ascuns dezamagirea fata de acel raport pe care l-au numit subiectiv si au spus ca exista riscul ca in cazul in care Comisia de la Venetia nu-si va veni in fire, intre ghilimele, si nu vor da un raport final pe placul dumnealor, as spune eu, Comisia de la Venetia isi va pierde credibilitatea. Un astfel de dialog cu o institutie atat de importanta recunoscuta pe deplin la nivel european si mondial este inacceptabil. Aceasta este atitudinea PSD fata de Europa si fata de organismele europene si fata de democratia in general, pentru ca este o comisie care apara democratia prin drept. Iata care este opinia reala a PSD fata de democratie”, a afirmat Stelian Ion, dupa intalnirea membrilor Comisiei speciale pe legile justitiei cu expertii Comisiei de la Venetia, scrie Agerpres.

El a spus ca din partea reprezentantilor Comisiei de la Venetia a fost o singura intrebare cu privire la impactul modificarilor cu privire la dosarele in curs.

“Am explicat din punct de vedere procedural, facand trimiteri la articole concrete din aceste modificari, care este impactul si anume ca vizeaza chiar si dosare judecate definitiv. Se doreste deschiderea unor dosare judecate definitiv si odata ce se vor redeschide vor fi administrate probele pe baza Codului de procedura aflat la momentul rejudecarii”, a mai spus Stelian Ion.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: