Parlamentarii PSD care au semnat proiectul „Romania, raiul hotilor” s-au speriat si incep sa dea inapoi. Ce spun acum

politica

Deputatul Catalin Radulescu, sustinut de 38 parlamentari, a initiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbari, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 euro pentru abuzul in serviciu si nepedepsirea infractiunilor comise pentru altul.

Unul dintre co-initiatori, deputatul PSD, Iuliu Nosa, a declarat, pentru Mediafax, ca pragul de 200.000 de euro i se pare prea mare.

„E o propunere legislativa pe care am semnat-o si pragul este stabilit ca urmare a deciziilor CCR, care a solicitat Parlamentului sa stabileasca un prag la abuzul in serviciu. Cum va ramane in final, dupa dezbaterile parlamentare din comisie, vom afla. Sigur ca se pune problema daca pragul e mare sau mic. Mie, personal, mi se pare prea ridicat, un pic, dar vom vedea cum iese din comisie si ne pronuntam dupa aceea”, a declarat Nosa.

Un alt co-initiator al proiectului, deputatul PSD, Andrei Pop a declarat, pentru Mediafax, ca pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu nu este „o suma tabu pe care cineva tine mortis sa o impuna”, iar cuantumul va fi stabilit in urma dezbaterilor.

„Pragul de 200.000 de euro este doar o propunere. Daca este o suma potrivita sau nu, cred ca va fi stabilit in urma dezbaterilor. Nu cred ca este nimeni dispus sa impuna un anumit prag de limita. Dupa cum stiti, in urma dezbaterilor ceva mai anevoioase de la inceputul anului, s-au prefigurat tot felul de sume: 100.000, 30.000, 10.000. Unii spun ca exista o uzanta comerciala pentru acest nivel de suma in care se fac anumite achizitii de anumite sume si pot aparea conflicte sau abuzuri, dar nu este o suma tabu pe care cineva tine mortis sa o impuna”, a precizat Pop.

De asemenea, deputatul social-democrat a sustinut ca si in cazul celorlalte propuneri vor avea loc modificari.

„Atata timp cat exista mai multe semne de intrebare, aceste propuneri vor suferi modificari, dar nu consistente, astfel incat sa capete forma dorita de toate partile implicate, si aici ma refer la actorii care sunt vizati: legiuitorii si instantele judecatoresti”, a spus Andrei Pop.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: