Parlamentarii PSD decid astazi daca il pastreaza in functie pe „prostul” Guvernului. Eticheta pusa chiar de un vicepresedinte PSD

news

Deputatii vor vota, in plenul de miercuri, motiunea simpla prin care liberalii ii cer demisia lui Danut Andrusca din functia de ministru al Economiei, dupa ce Camera Deputatilor a dezbatut-o in sedinta de luni.

Motiunea simpla a liberalilor se intituleaza „Danut Andrusca sau cum sa destabilizezi deliberat economia Romaniei. Incompetenta falimenteaza Romania!”.

In cadrul dezbaterilor din plenul de luni, ministrul Economiei, Danut Andrusca, a declarat ca majorarea salariilor din sectorul bugetar a avut „rol de locomotiva pentru intreaga economie”.

„In primele sase luni ale anului 2018, castigul salarial mediu net a crescut cu 13,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind in prezent de 2.636 lei. Principalele domenii de activitate in care a crescut salariul mediu net sunt extractia minereurilor metalifere, sanatate si asistenta sociala, cercetare-dezvoltare, silvicultura si exploatatii forestiere, constructii, transport pe apa, administratie publica si aparare, invatamant. Cresterea salariilor in sectorul bugetar a avut rol de locomotiva pentru intreaga economie, astfel si mediul privat a inceput sa se apropie de ritmul de crestere a salariilor din sectorul bugetar cu efecte pozitive certe pentru nivelul de trai al populatiei”, a afirmat Danut Andrusca.

Vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu a afirmat, conform unei inregistrari difuzate de RTV, ca Andrusca „este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute cand vorbeste cineva cu el”, iar singura legatura a acestuia cu economia este faptul ca „a avut o vulcanizare”.

Comentarii: