Parlamentarii PSD si ALDE risca sa nu mai aiba timp sa faca legi, la cate comisii de anchete sunt. La dorinta lui Daddy s-a mai infiintat una

politica

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au anuntat joi ca infiintarea Comisiei de ancheta privind Serviciul de Protectie si Paza (SPP) va fi decisa in plenul reunit marti, la ora 14.00.

Potrivit proiectului de infiintare a Comisiei, aceasta va fi condusa de un membru PSD, un vicepresedinte PNL si un secretar de la ALDE. Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anuntat joi, dupa decizia Birourilor permanente reunite de a convoca plenul celor doua Camere pentru a vota infiintarea comisiei de ancheta a activitatii SPP, ca aceasta initiativa este una „de imagine, constituita la cheremul domnului Tariceanu si Dragnea”. De asemenea, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a sustinut ca infiintarea comisiei reprezinta anchetarea unor „barfe care sunt povesti vanatoresti de pe Lacul Belina”.

„Se constituie Comisia parlamentara de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea activitatii Directorului Serviciului de Protectie si Paza, domnul Pahontu Lucian-Silvan si a modului in care este posibil ca acesta sa fi implicat institutia in activitati care exced cadrului legal de functionare”, este hotararea care va fi spusa votului.

Obiectivele acestei comisii sunt urmatoarele: identificarea procedurilor stabilite pentru respectarea ordinelor pe unitate, a regulamentelor militare, precum si modalitatea de comunicare a odrinelor de serviciu; determinarea implicarii directorului SPP in influentarea unordecizii politice sau in planuul politic; verificarea unei eventuale modalitati de implicare a SPP in activitati care exced cadrul legal de functionare de catre directorul institutiei, domnul Pahontu Lucian-Severin; verificarea rapoartelor de activitate ale directorului SPP din ultimii cinci ani; identificarea protocoalelor incheiate cu alte institutii, a regulilor de relationare cu acestea precum si verificarea respectarii cadrului legal de actiuni prevazute in aceste colaborari; verificarea modului si a criteriilor in care au fost desemnati ofiterii de protectie a demnitarilor; identifarea numarului de mandate de supraveghere video-audio solictate in vbaza art 14, lit d din legea 191/1998, precum si verificarea respectarii cadrului legal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: