Parlamentarii rusi refuza sa mearga la razboi in Ucraina: „Trebuie sa ramanem aici sa le explicam cetatenilor situatia”

externe

Politicienii rusi nu ar trebui sa fie inrolati pentru a lupta in Ucraina, deoarece trebuie sa ramana si sa le explice cetatenilor razboiul, a declarat miercuri un deputat, anunta publicatii din Rusia.

In cadrul unei reuniuni a Dumei de Stat a Rusiei de miercuri, Dmitri Viatkin a explicat de ce parlamentari ca el au fost scutiti de mobilizarea militara partiala anuntata de presedintele rus Vladimir Putin mai devreme in cursul zilei.

„Uneori se pare ca este probabil cea mai usoara decizie de a renunta la rezolvarea problemelor de aici [din Duma] si … de a merge pe front”, a declarat Viatkin, un deputat al partidului politic pro-Putin Rusia Unita, in cadrul reuniunii, potrivit site-ului rus de stiri Kommersant, citat de Business Insider.

„Dar in spatele nostru, in spatele fiecaruia dintre noi, in spatele tuturor partidelor noastre, se afla cetatenii. Care duc o viata pasnica aparent obisnuita”, a spus el.

Viatkin a adaugat ca este „datoria si responsabilitatea unui politician sa transmita importanta … situatiei de astazi tuturor celor cu care putem vorbi, la care putem ajunge”.

Discursul sau a venit dupa ce un alt membru al Dumei de Stat, care are o pregatire militara, a declarat ca vrea sa se alature luptelor din Ucraina, a relatat Kommersant.

Iuri Shivtkin, care este de asemenea membru al partidului politic Rusia Unita, a fost anterior in armata intre 1986 si 1992, a relatat Kommersant.

Viatkin a declarat ca va lua in considerare cererea lui Shivtkin.

Putin a anuntat o mobilizare militara partiala ca parte a urmatoarei faze a invaziei sale in curs de desfasurare in Ucraina.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca aproximativ 300.000 de oameni vor fi chemati imediat in cadrul mobilizarii.

Recrutii si studentii nu vor fi chemati, iar noua lege ii va afecta doar pe cei cu experienta de lupta, a adaugat el.

Comentarii: