Parlamentarii spun ca sunt IRADIATI, vor spor pentru „vatamarea creierului”: „Simteam asa ca o ameteala”

politica

Alesii au descoperit ca in Palatul Parlamentului nivelul campurilor electrice si magnetice este mai mare fata de limita admisa. Un document de la Directia de Sanatate Bucuresti a ajuns recent pe masa deputatilor.

In buletinul de analize venit de la Directia de Sanatate Bucuresti este specificat ca toti cei care isi desfasoara activi-tatea in astfel de conditii si se expun la campuri electrice si magnetice pot dezvolta sindroame neuro-cardio si endocrine. Potrivit masuratorilor, cele mai mari valori si depasiri se inregistreaza la etajele superioare, scrie Jurnalul National.

Desi nu stia ca s-au facut masuratori si ca exista un document care atesta ca in Parlament sunt conditii improprii de munca, deputatul PNL Paul Dumbravanu a simtit efectele pe pielea lui. „Ma durea foarte tare capul, simteam asta mai ales cand stateam la etajul sapte si lucram in Comisia pentru cer- cetarea abuzurilor, si nu doar eu ma sim- team rau, ci si colegii mei care spu- neau ca au tot felul de simp-tome. Este foarte grav ca nu ni se spune, ca cei din conducerea Camerei Deputatilor nu fac publice rezultatele acelor masu-ratori. Eu o sa cer acest lucru”, a povestit deputatul.

Vicepresedintele Comisiei juridice, social-democratul Ciprian Nica, povesteste ca a simtit efectele radiatiilor inca din primul mandat. „Simteam o durere ingrozitoare de cap si asa ca o ameteala, mai ales cand stateam cate zece ore si in comisie, si in plen, aveam chiar dureri de oase. Eh, cand ieseam si mergeam catre hotel prin parc, traversam Parcul Izvor, toate durerile imi tre- ceau. Deci numai aici in Parla-ment, cand merg acasa la mine in Vrancea, nu mai am nimic. E clar ca e ceva si ar trebui sa stim si noi ce”, a spus Ciprian Nica, pentru Jurnalul National.

Senatorii si deputatii au beneficiat in trecut de un asa-zis „spor de antena”, insa acesta a fost taiat de Guvernul Boc in 2010, atunci cand au fost eliminate toate sporurile pentru parla-mentari. Anul trecut in noiembrie, angajatii din Parlament au cerut si ei un spor de 15% la salariul de baza pe motiv ca ar fi supusi fara voia lor la atacuri vatamatoare asupra creierului, iar antenele de bruiaj si undele electromagnetice din Casa Poporului le-ar pune in pericol sanatatea. „Sunt functionari publici care sunt in orice alta institutie, de ce trebuie sa aiba niste avantaje in plus fata de ceilalti?”, a reactionat atunci secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Surse din departamentul administrativ au declarat pentru Jurnalul National ca la etajele 9 si 10 ale cladirii, isi desfasoara activitatea structuri secrete de Politie ale INTERPOL. Acestea au tot felul de sisteme si aparate care genereaza campuri electrice si magnetice, peri-culoase pentru sanatate, daca ating un nivel prea mare. Din aceasta cauza, toti angajatii primesc sporuri pentru conditii vatamatoare, sporuri care ajung pana la 20 la suta din salariu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: