Testarea preferentiala a parlamentarilor starneste furie: „Mama mea are 59 de ani si are probleme cardiace, ei nu i se face testul”

news

Parlamentarii, asistentele lor si jurnalistii au fost testati de urgenta, vineri, dupa ce un senator PNL a fost infectat cu coronavirus. Masura a stranit revolta, avand in vedere ca romanii obisnuiti aflati intr-o situatie similara sunt pusi sa astepte.

Crina Dobre, consilier parlamentar, a anunta relaxata pe Facebook ca a avut contact cu senatorul infectat si ca urmeaza sa fie testata de urgenta. Mesajul ei a stranit revolta unui tanar, care anunta ca mama sa, bolnava, a fost pusa sa astepte acasa dupa ce a sesizat o situatie similara.

„Crina a lucrat in aceleasi spatii in care a fost senatorul PNL infectat cu COVID-19. Face glumite pe Facebook, zice de o ‘gripa banala’. Urmeaza sa fie testata si apoi pleaca acasa sa se uite la Netflix.

Mama mea are 59 de ani si are probleme cardiace. Si ea a aflat azi ca a lucrat in aceleasi spatii in care a fost o persoana infectata cu COVID-19. Ei nu i se face testul, desi face parte dintr-o categorie de risc. I s-a spus sa se duca acasa si sa stea in autoizolare.

I-am aratat mamei mele postarea Crinei. ‘Asta e, mama…’, mi-a raspuns”, a scris

Jurnalistul Ovidiu Vanghele a reactionat dur fata de modul preferential in care sunt tratati politicienii.

„Sint curios cum vor explica cetatenii de mana I, politicienii, ca nu mai sint teste pentru cetatenii de mana a II-a, adica populimea, noi, atunci cand vom ramane fara astfel de teste pentru bunicii nostri pentru ca si-au facut (si) ei (degeaba). Mai ales atunci cand virusul va face bum.

Nu e vorba de populism, e vorba de omenie, daca nu de obraz, respect, spinare dreapta, astea. Voi nu sinteti oameni, ma”, a scris Vanghele pe Facebook.

Cinci echipe ale Directiei de Sanatate Publica au mers vineri in Parlament pentru a vedea daca senatorul PNL depistat cu COVID-19 a infectat si alte persoane.

Au fost cerut 150 de teste pentru membrii conducerii Parlamentului si pentru jurnalisti.

Secretariatul general al Camerei Deputatilor a facut anterior o solicitare catre Ministerul Sanatatii ca toti senatorii si deputatii, staff-ul din legislativ si ziaristii acreditati sa fie testati pentru coronavirus.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: