Parlamentarii iar vor sa-si MAREASCA salariile: „5.000 euro pe luna nu e o suma uriasa”

news

Parlamentarii cer salarii cat judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, adica de peste 15.000 de lei.

Parlamentarii isi pregatesc o lege de majorare a propriilor salarii pentru ca se simt nedreptatiti. Spre exemplu, sustin ca nu se poate ca judecatorii sa castige mai multi bani decat ei.

„Indemnizatia unui parlamentar, avand in vedere echilibrul puterilor in stat, ar trebui sa fie undeva, pe acelasi palier cu a judecatorilor de la Inalta Curte. (…) Nu poti vorbi de echilibrul puterilor in stat, dar in ce priveste salarizarea la unul e de cateva ori sau de 5 ori mai putin”, a declarat deputatul PND Daniel Oajdea.

Ideea nu doar ca este sustinuta de colegi, dar acestia chiar pluseaza si cer sume fabuloase.

„Este vorba despre un principiu. Intr-adevar, salariile parlamentarilor ar trebui sa fie marite. Nu stiu daca la nivelul judecatorilor sau magistratilor, dar in orice caz marite. (…) 5.000 de euro pe luna nu e o suma uriasa. Cei care trebuie sa aiba primii salarii mari sunt cei care conduc”, a precizat deputatul UNPR Marin Anton, citat de Romania TV.

Nu sunt singurii parlamentari care au cerut salarii de mii de euro.

„Decent ar fi de minimum 3.500 de euro pentru un parlamentar. (…) O mie de euro, eu, personal, stiu ca trebuie sa vin in costume si sa-mi schimb in fiecare zi si camasile, si absolut tot”, a precizat senatorul UNPR Ionel Agrigoroaiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: