Parlamentarii voteaza noua componenta a Colegiului CNSAS. Cine sunt noii membri, Tariceanu il sprijina pe un aparator al securistilor

news

Noul Colegiu al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii urmeaza sa fie validat miercuri, prin vot, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului urmeaza sa audieze marti, de la ora 14,00, persoanele propuse pentru a face parte din Colegiul CNSAS, urmand ca miercuri ele sa fie supuse votului de plenul comun.

Pentru aceste functii au fost trimise catre Birourile permanente reunite mai multe propuneri.

Presedintia a propus-o pe Alexandra Toader, iar Guvernul l-a propus pe Constantin Buchet.

PSD i-a propus pe Valentin Blanariu, Mihai Cioflanca, Catalin Boris Precul, Cazimir Ionescu, Nicolae Vuvrea; USR – pe Germina Nagat, UDMR – pe Ladislau Antoniu Csendes, ALDE – pe Marius Oprea, PMP – pe Florian Bichir.

Citeste si: Un tanar istoric isi risca locul de munca pentru a anunta pe cine va numi Tariceanu la CNSAS: „Poate ne vom intalni inainte sa incerci sa ma concediezi”

Marius Oprea este unul dintre cei care l-au aparat pe fostul maior de Securitate Nicolae Paraschiv in procesul pe care acesta l-a intentat chiar CNSAS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: