Parlamentul ii cere ministrului Justitiei sa o sanctioneze pe Kovesi pentru „abatere disciplinara”. Se vorbeste deja despre „suspendarea lui Iohannis”

politica

Comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 i-a tranmis o scrisoare ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in care cere sanctionarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru ca a refuzat sa se prezinte la audieri.

„Prin refuzul de a se prezenta in fata Comisiei, doamna Kovesi a incalcat juramantul depus la investirea in functie, savarsind abatere disciplinara”, se arata intr-o scrisoare oficiala trimisa ministrului de catre presedintele Comisie, Oana Florea.

„Am fundamentat scrisoarea noastra in drept, in care am prezentat ca deciziile Curtii sunt obligatorii, ca Decizia 611 este fara echivoc, constata obligativitatea persoanelor cu functii publice de a se prezenta la comisiile de ancheta si am indicat articolul 69 din Legea 304 prin care ministrul Justitiei exercita controlul asupra procurorilor”, a┬ámentionat Oana Florea.

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a declarat apoi, la Antena 3, ca ministrul nu are „decat o optiune”: „A incalcat repetat deciziile CCR, trebuie sa solicite revocarea din functie”.

Plesoianu a mai afirmat ca, daca Tudorel Toader va cere schimbarea lui Kovesi, iar presedintele IOhannis va refuza, atunci acesta este „motiv de suspendare din functie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: