Parlamentul vine din vacanta pentru ordonantele date de Guvern: „Teparul ordinar de Teleorman si-a delegat atributiile lacheului Iordache”

news

Deputatii si senatorii se intrunesc in sesiune extraordinara, incepand de marti, pentru a aproba ordonantele de urgenta adoptate de catre Guvern saptamana trecuta referitoare la modificarea modului de calcul al pensiilor militare, plafonarea indemnizatiilor de crestere a copilului si cresterea salariilor politistilor.

Camera Deputatilor si Senatul au fost convocate in sesiune extraordinara, incepand de marti, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizatiile pentru cresterea copilului si salariile politistilor, arata News.ro.

Anuntul a fost facut de presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei de coalitie de luni.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor se va intruni de la ora 11, urmand ca sedinta de plen sa aiba loc incepand cu ora 15. Senatul va avea marti doar o reuniune a Biroului Permanent, de la ora 14.

Sesiunea extraordinara este necesara pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern sa poata intra in vigoare, aplicarea lor depinzad de votarea lor de catre Parlament.

Prima incercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc saptamana trecuta, insa ea a fost amanata, fara a fi oferite explicatii.

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanta de urgenta prin care se plafoneaza pensiile speciale, care nu mai pot depasi valoarea salariilor aflate in plata in baza carora s-a calculat pensia, o OUG privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului la 8.500 lei, precum si o OUG prin care au fost marite salariile politistilor cu 10% si cu 15% salariile personalului civil din institutiile de siguranta nationala.

Lucrarile Camerei nu vor fi prezidate de catre Liviu Dragnea, care i-a delegat atributiile sale lui Florin Iordache pe perioada 8-11 august, perioada in care Parlamentul se va afla in sesiune extraordinara.

”In perioada 8-11 august 2017, atributiile presedintelui Camerei Deputatilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor”, se arata in decizia publicata, luni, in Monitorul Oficial.

Decizia lui Dragnea a provocat o reactie virulenta din partea presedintelui PMP, Traian Basescu, acesta acuzandu-l pe Liviu Dragnea, pe care-l numeste ”tepar de Teleorman”, ca a convocat sesiunea extraordinara pentru aprobarea ordonantelor de urgenta care ”vor face pulbere programul de guvernare cu care Dragnea a inselat un popor intreg” si ca, din lasitate, i-a delegat atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor pe durata sesiunii ”lacheului” Florin Iordache.

”Teparul de Telorman, Liviu Dragnea, a convocat sesiune extraordinara a Parlamentului pentru maine, la ora 15. Sesiunea extraordinara va prilejui guvernului Tudose ocazia unor ordonante de urgenta care vor face pulbere tot programul de guvernare cu care Dragnea a inselat un popor intreg in campanie. Un program pe care incompetentul Valcov i l-a servit, iar «pacaliciul» de Teleorman l-a inghitit fara sa inteleaga aberatiile din acest program”, a scris, luni, pe Facebook, Traian Basescu.

Un alt repros pe care i-l aduce presedintele PMP lui Dragnea este faptul ca nu a avut curajul sa prezideze lucrarile Camerei in aceasta sesiune extraordinara.

”Pentru ca lasitatea acestui tepar ordinar, care este Liviu Dragnea, sa fie pe deplin ilustrata, teparul de Teleorman a convocat sesiune extraordinara si a intrat in concediu, delegand atributiunile vicepresedintelui (lacheului) Iordache”, a mai scris Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: