Partidele de stanga si de dreapta din Franta au facut front comun pentru a opri legea migratiei

externe

Un proiect cheie de reforma a imigratiei sustinut de guvernul francez a fost respins de Parlament. Guvernul spune ca proiectul de lege urmareste atat controlul imigratiei, cat si integrarea mai buna a migrantilor, potrivit BBC.

Partidele de stanga sustin ca masurile sunt prea represive, in timp ce dreapta spune ca versiunea prezentata parlamentului nu este suficient de dura.

Proiectul de lege ar face mai usor pentru guvern sa expulzeze migrantii care sunt condamnati la pedepse cu inchisoare de peste cinci ani si ar face mai dificila pentru migranti sa aduca membri ai familiei in Franta, printre alte masuri.

Este, totusi, semnificativ mai indulgent decat un proiect propus de Senatul dominata de dreapta, care ar fi redus drastic accesul la asistenta medicala si la beneficii pentru migrantii ilegali.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin, a sustinut cu fermitate proiectul de lege. Inainte de vot, el a spus pe X (fostul Twitter), ca daca va fi adoptat, proiectul de lege va permite guvernului sa deporteze cetateni straini „foarte periculosi”, inclusiv traficantii de droguri.

Dar eforturile sale de a-i convinge pe parlamentarii opozitiei sa-l sustina au esuat cand factiuni disparate au votat pentru respingerea proiectului de lege. Parlamentarii de extrema-dreapta, de extrema stanga, republicanii de dreapta si partidele mai mici s-au unit pentru a invinge guvernul.

Inainte de vot, Arthur Delaporte, deputat al Partidului Socialist de centru-stanga, a declarat ca partidul sau va vota impotriva proiectului de lege, deoarece este „nedrept, scandalos si o amenintare la adresa libertatii”.

Partidul lui Macron a pierdut majoritatea in parlament la alegerile din iunie 2022. De atunci, guvernul s-a trezit adesea in imposibilitatea de a trece legi.

Angajarea raspunderii guvernului, asa cum s-a intamplat cu reforma pensiilor, nu poate fi folosita in cazul acestui proiect.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: