Partidele pro-RUSE pun la cale o REVOLUTIE in Republica Moldova: „Acesta este doar inceputul”

news

Partidele pro-ruse au ocupat cu corturi principalul bulevard din Chisinau, in cadrul unui protest prin care cer demisia presedintelui pro-european, Nicolae Timofti. „Acesta este doar inceputul”, a scris in rusa, pe pagina sa de Facebook, liderul pro-rus Igor Dodon.

Noapte agitata in perimetrul din fata Parlamentului. Liderii pro-rusi Igor Dodon si Renato Usatii au dat start asa-numitului „plan B”, cerandu-le sustinatorilor lor sa ocupe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

Astfel, corturile care pana acum stateau pe trotuare au fost mutate la comanda pe carosabil, iar intreaga „operatiune” a fost asigurata de deputatii PSRM. Cei care, beneficiind de imunitatea parlamentara au facut zid viu in fata fortelor de ordine.

Socialistul Igor Dodon a scris in rusa pe pagina sa de facebook ca „acesta este doar inceputul. Mai departe si mai mult”, fara a da mai multe detalii, scrie unimedia.info. Potrivit PSRM, acest asa-numit plan B a fost realizat dupa ce presedintele Nicolae Timofti a refuzat sa-si dea demisia dupa ultimatumul oferit de pro-rusi.

chisinau2
chisinau3 chisinau4
chisinau5

Chirtoaca spune ca blocarea circulatiei reprezinta o incalcare a legislatiei si s-a adresat instantei de judecata.

„Este incalcata Legea privind intrunirile, Art. 8, alin. 1, lit. c): „Sunt interzise intrunirile prin care se urmareste… incalcarea ordinii publice sau… a drepturilor si a libertatilor altor persoane” Si art.9, alin. 2): ” (2) Pentru desfasurarea intrunirilor… organizatorul ia masurile necesare pentru a nu crea inconveniente disproportionate participantilor sau trecatorilor. Ne-am adresat, conform legii, instantei de judecata. O hotarare inca nu a fost pronuntata”, scrie Chirtoaca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: