Categories: externe

Partidul Comunist Chinez duce o lupta apriga de EXTERMINARE a crestinismului din tara. Iata pana unde s-a ajuns

Crestinii din China cunosc una dintre cele mai negre perioade din istoria existentei lor, autoritatile chineze ducand un razboi violent impotriva religiei lor.

Partidul Comunist Chinez continua reprimarea crestinilor iar, saptamana trecuta, a aprobat o noua serie de reglementari care vor intra in vigoare luna viitoare.

Astfel, crestinilor le va fi interzis sa calatoreasca in strainatate in scopuri religioase, bisericile crestine vor fi supuse unor restrictii aspre iar pastorii acestora vor primi vizite intempestive ale autoritatilor politienesti ale tarii. In plus, tot mai multi credinciosi crestini au fost aruncati in spatele gratiilor, noteaza Daily Express.

Furiosi, crestinii lupta pentru ca legile stricte impuse religiei lor sa fie anulate. Pastorul Xu Xiangmei a fost inchis timp de 10 zile, dupa ce a fost acuzat ca „a impiedicat fortele de politie sa isi exercite serviciile publice”, in timp ce aceste efectuau un raid asupra bisericilor neinregistrate din provinciile Heilongjiang si Anhui.

Oficialii Partidului Comunist au ordonat alte raiduri asupra bisericilor Living Water si Blessed Lamb, aflate in Hegang, provincia Helongjiang, fiind retinuti mai multi membri in timpul raidului, inclusiv sotia lui Xu Xiangmei.

Martorii au relatat ca ofiterii au impins-o pe femeie in partea din spate a unei masini de patrulare, dupa care i-au aplicat cateva corectii fizice.

Raidurile vin ca urmare a controlului impus de Partidul Comunist aspra crestinismului. In noua lege restrictiva, regimul va avea dreptul de a forta bisericile sa se desfiinteze iar pastorii sa fie relocati in tari straine. Deja este interzis copiilor sa primeasca o educatie religioasa, intr-o tara considerata atee, existand si interdictii de a fi cantate imnuri religioase.

Legea prevede ca orice crestin va fi amendat cu aproape 50.000 de euro, daca detine o biserica crestina neautorizata. De fapt, o biserica crestina din China nu este altceva decat o camera de apartament sau una aflata la parterul unui bloc in care se strang credinciosii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

O oră ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

6 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

55 de minute ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

2 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

8 ore ago