Partidul german de extrema dreapta AfD cere iesirea Germaniei din UE si infiintarea unei noi comunitati europene, parasirea zonei euro si a acordului de la Paris privind schimbarile climatice

externe

afd, germania

Campania electorala a partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) inainte de alegerile din februarie se bazeaza pe iesirea Germaniei din UE, parasirea zonei euro si a acordului de la Paris privind schimbarile climatice.

Politicile au fost trecute in platforma partidului, care urmeaza sa fie discutata si votata de membrii AfD la o conferinta nationala a partidului din 11 si 12 decembrie, spune DPA citata de Yahoo News.

Lucrarea de 85 de pagini solicita, de asemenea, o inasprire a legilor privind avortul, incetarea sanctiunilor economice impotriva Rusiei si repararea si repunerea in functiune a conductelor Nord Stream, care au adus gaze naturale in Germania din Rusia.

In ceea ce priveste euro, proiectul de program prevede ca Germania trebuie „sa puna capat drumului gresit al salvarilor permanente prin reintroducerea unei monede nationale”.

In lucrare se mai precizeaza: „Consideram ca este necesar ca Germania sa paraseasca Uniunea Europeana si sa infiinteze o noua comunitate europeana”.

Proiectul platformei AfD a acuzat Uniunea Europeana ca a continuat cu vehement transformarea sa intr-un „super-stat al economiei planificate” in ultimii ani.

Manifestul AfD inaintea alegerilor pentru Parlamentul European din iunie continea un limbaj similar, dar nu cerea in mod explicit Germaniei sa paraseasca UE.

Proiectul solicita, de asemenea, o iesire din Acordul de la Paris privind clima pentru a reduce gazele cu efect de sera.

„Pretinsul consens stiintific” al schimbarilor climatice provocate de om este construit politic, sustine proiectul.

Nu exista niciun motiv pentru a restrictiona utilizarea carbunelui, gazelor naturale si petrolului, oamenii nu pot proteja clima si dioxidului de carbon din gazul care, spun oamenii de stiinta, este cel mai responsabil pentru incalzirea climei – i se atribuie un rol pozitiv in proiectul de program, care afirma ca este „un motor al cresterii globale a plantelor si astfel promoveaza nutritia mondiala”.

Sub titlul „cultura primitoare pentru copii”, AfD pledeaza pentru restrictii legale privind avorturile.

„Cand se cantaresc cu atentie interesele, avortul trebuie sa ramana exceptia absoluta, de exemplu, in cazul indicatiei criminologice sau medicale”, se spune.

De asemenea, se propune ca femeilor insarcinate sa li se solicite sa vizualizeze imagini ale copilului in timpul sedintelor de consiliere atunci cand iau in considerare un avort „pentru a fi constiente de stadiul de dezvoltare al copilului”.

In prezent, avorturile sunt ilegale in temeiul sectiunii 218 din Codul penal german, dar in practica sunt disponibile si nu fac obiectul pedepsei in primele 12 saptamani daca femeia primeste consiliere in prealabil. De asemenea, un avort ramane nepedepsit daca exista motive medicale sau daca este efectuat din cauza violului.

Posibila legalizare a avortului in temeiul legislatiei germane a fost subiectul dezbaterilor politice de ani de zile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: