Partidul lui Ciolos si USR isi unesc fortele. Apel adresat romanilor, cum raspund cele 2 formatiuni la intrebarea „Ce putem face?”

politica

Liderii Miscarii Romania Impreuna si USR, Dacian Ciolos si Dan Barna, adreseaza un apel cetatenilor pentru a li se alatura in demersurile ”pentru salvarea democratiei”, pentru a impiedica impreuna coalitia PSD-ALDE sa modifice Codurile penale.

”In ultimele 18 luni democratia noastra a avut numai de suferit. Agenda politica a fost dedicata salvarii de la puscarie a lui Liviu Dragnea. Nu educatia, nu sanatatea, nu infrastructura tarii au fost prioritare ci modificarea codului penal pentru a salva politicieni corupti. Scandalul, minciuna si manipularea sunt instrumentele folosite agresiv de catre coalitia de guvernare pentru a-si atinge scopurile. In cazul Dragnea, pentru prima data legea a fost modificata cu intentia clara de a anula o sentinta pronuntata de o instanta de judecata. Faptul ca dupa 30 de ani de la Revolutie niste politicieni folosesc puterea primita de la cetateni pentru a-si regla problemele penale personale este un semnal clar ca avem nevoie de o reforma profunda a clasei politice”, se arata in apelul semnat de Ciolos si Barna, citat de news.ro.

Ei precizeaza ca o coalitie parlamentara majoritara si-a folosit puterea legislativa ca sa intervina in procesul de Justitie, iar fundamentele dreptului, ale justitiei si ale moralei publice au fost demolate pe 4 iulie 2018 de parlamentarii PSD-ALDE.

Cei doi amintesc ca, in ultimele 18 luni, dialogul politic s-a degradat intr-un ritm ingrijorator.

”Nivelul de incompetenta si nepotism al actualului guvern este de neconceput pentru o tara cu multe resurse de inteligenta, creativitate si profesionalism. Victimizarea celor de la putere, teorii aberante ale conspiratiei si un limbaj extrem de agresiv impotriva justitiei au fost tacticile televiziunilor si ziarelor aservite PSD/ALDE”, se arata in apel.

Liderii Miscarii Romania Impreuna si USR spun ca au primit foarte multe mesaje in ultimele zile: Ce putem face? Cum ii putem opri? Cu ce putem ajuta? Cine ne salveaza?

”Am primit si critici, unele meritate. Ca nu facem destul. Ca nu ne-am implicat suficient. Ca nu avem un plan comun prin care sa-i inlaturam de la guvernare pe cei care schimba ordinea de drept cu ordinele strambe. Organizatiile noastre sunt diferite. Avem viziuni, programe si modele sociale si economice care difera. Insa ne unesc cateva valori – credem in domnia legii, intr-o viata publica morala si intr-un stat cu institutii democratice puternice. Nu vom renunta la Romania. Avem nevoie de o politica curata si sprijinim initiativa cetateneasca Fara Penali in Functii Publice. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru a strange semnaturile necesare”, se arata in apel.

Ciolos si Barna spun ca pana acum au utilizat toate instrumentele parlamentare si civice pe care le-au avut la dispozitie ”pentru a-i opri din sprintul lor catre masacrarea legilor justitiei, a Codului Penal si Codului de Procedura Penala”.

”I-am incetinit, i-am facut sa renunte la cateva articole. I-am pus in lumina reflectoarelor si i-am facut sa explice de ce duc, cu buna stiinta, Romania intr-o fundatura. La ultimul vot au avut emotii, au trecut Codul Penal la limita. Nu este o infrangere dar este inceputul sfarsitului pentru ei. Nu se mai pot baza, singuri, pe o majoritate. Atunci cand am simtit ca instrumentele parlamentare nu sunt suficiente v-am indemnat sa protestati. Am iesit si noi in strada cand am vazut ca este nevoie ca fiecare dintre noi sa fie prezent in piete. Prezenta voastra in strada i-a timorat. Au facut pasi inapoi si le-a fost frica sa foloseasca toate armele de legiferare rapida care stau in mainile lor. Acest apel este un indemn la unitate in fata unei coalitii care ne-a adus aici. Acest apel este insa si un indemn la realism si speranta”, spun semnatarii.

Ei ii cheama pe cetateni alaturi de ei in demersurile pe care le vor face in continuare.

”Va chemam alaturi de noi in demersurile pe care le vom face, suntem deschisi la dialog, propuneri si chemam orice organizatie democratica, asociatie profesionala, sindicat, ONG, institutie academica sa se alature acestui apel si sa gasim impreuna solutii si actiuni comune pentru salvarea democratiei. Ne angajam si va propunem sa folosim impreuna toate resursele si instrumentele parlamentare si civice pe care le avem la dispozitie pentru a-i impiedica sa mearga pana la capat”, incheie Ciolos si Barna.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: