Partidul lui Dancila si Andrusca: „Citu, repetentul clasei a picat in Parlament de patru ori”

politica

PSD continua sa il atace violent pe ministrul Finantelor, Floirn Citu. Purtatorul de cuvant al partidului, Lucian Romascanu, l-a catalogat pe Citu drept „repetentul clasei”.

„Repetentul clasei a picat in Parlament de patru ori. De doua ori in comisii, o data in Senat si o data in Camera Deputatilor. Am obosit de cate ori i-am cerut demisia”, a declarat Romascanu duminica intr-o conferinta de presa.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a avut un discurs foarte dur in Parlament, luni, la dezbaterea motiunii prin care PSD ii cere demisia. Motiunea simpla, intitulata „Virusul Citu a infectat economia nationala”, a fost depusa miercurea trecuta in plenul Camerei.

„Sunt aici pentru ca romanii trebuie sa stie ca in timp ce eu si PNL gestionam cu succes aceasta criza semnatarii motiunii incearca sa ne opreasca. As vrea sa va reamintesc cine sunt semnatarii acestei motiuni. Sunt aceia care in 10 august au gazat si au batut romani nevinovati. A doua zi au dat vina tot pe aceeasi romani ca venisera sa dea jos Guvernul. Era lovitura de stat.

Semnatarii acestei motiuni sunt criminali in opinia mea. Pentru ca si-au permis sa santajeze acest Guvern amenintand cu respingerea in Parlament a prelungirii Starii de urgenta, in opinia mea au jucat poker cu sanatatea romanilor incercand sa il santajeze chiar si pe presedintele Romaniei.

Timp de doua luni in care am implementat masuri pentru relansarea economiei, au modificat in Parlament, intr-un mod criminal si populist, toate aceste masuri. Spun criminali pentru ca, daca propunerile acestor iresponsabili ar fi trecut, ar fi aruncat Romania in haos economic.

Dar cel mai josnic lucru pe care l-au facut in aceasta motiune este ca, fara niciun fel de respect pentru romani, pentru cei afectati de aceasta criza, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime si in Romania si peste tot in lume, pentru a-si promova motiunea si agenda politica.

Acum ma adresez doar semnatarilor acestei motiuni: cat de ticalosi sa fiti incat sa va folositi de acest virus ca sa atacati Guvernul Romaniei. Nu am pretentia sa va cereti scuze fata de mine. Stiu ca ma urati, ca ma injurati pe unde apucati. Dar daca aveti un minim de respect pentru romani ar trebui sa va cereti public scuze in special familiilor indoliate.

Romanii v-au trimis acasa pentru populismul vostru ieftin in doua randuri la alegeri. Am gestionat bine aceasta criza in conditiile in care ati lasat rezervele de stat goale, cu facturi neplatite de ani de zile, cu cheltuieli marite din pix. Ati lasat statul roman nepregatit si vulnerabil. Pentru asta, ar trebui sa raspundeti penal toti! Si ar trebui sa raspundeti pentru faptul ca, timp de doua luni de zile, ati subminat voit actiunile acestui Guvern, ale statului roman, prin actiunile din Parlament.

Presedintele Romaniei v-a atras atentia sa nu mai atacati statul roman, mai ales din Parlament. V-a cazut greu la stomac, dar nu v-ati oprit sa atacati statul roman. Va spun ca Romania libera, fara PSD, merge inainte”, a spus Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: