Partidul lui Ponta anunta cu groaza ca anticipatele vor avea loc: „Rares Bogdan va fi desemnat premier”

politica

Deputatul Pro Romania Ioan Catalin Nechifor a declarat intr-o conferinta de presa, joi, ca motiunea de cenzura ar putea trece cu voturile PNL si s-ar putea ajunge la dizolvarea Parlamentului, asa cum isi doreste presedintele Klaus Iohannis.

„Voturile din PNL vor fi de la acea aripa liberala care nu si-l mai doresc pe Ludovic Orban nici premier si nici presedinte de partid si atunci se deschide calea unui premier desemnat, precum Rares Bodgan, care va prelua si partidul”, a spus Nechifor.

In opinia lui Nechifor, organizarea alegerilor locale si, eventual, a alegerilor parlamentare anticipate nu sunt bune pentru democratie, deoarece ar fi ”un haos intretinut” pentru ca populatia sa nu fie foarte atenta la situatia politica.

El crede ca PNL, in colaborare cu PSD, are ca scop lipsa de predictibilitate pentru a-si potenta ei forta politica, respectiv candidatii pentru alesi locali, primari, consilieri locali, consilieri judeteni, ulterior parlamentari.

„In mod normal, in luna mai ar trebui sa fie alegeri locale. Sunt mai putin de patru luni si noi nu stim cum vor fi organizate aceste alegeri, daca vor fi alesi primarii in doua tururi, daca vor fi alegeri anticipate, sau presedintii de consilii judetene vor fi alesi direct sau indirect (…) Nu este permis ca in Romania sa nu stim cu patru luni inainte de alegeri cum se organizeaza. E prima data dupa 1990 o asemenea situatie total daunatoare pentru democratie”, a spus Nechifor, citat de Agerpres.

Deputatul sucevean considera ca guvernul, ”care trebuie sa puna de acord legislatia cu vointa populatiei este cel care incurca foarte mult”, si este de parere ca ”era un parcurs democratic acceptabil” daca premierul Orban si-ar fi angajat raspunderea pe legea alegerilor locale din noiembrie 2019, sau sa fi emis o ordonanta de urgenta in acest sens.

Nechifor este de parere ca, dupa trei luni de guvernare liberala, ”numarul de greseli pe zi este mai mare decat cele facute de PSD in epoca lui celebra”, din perioada Guvernului Dancila, cu Andrusca la Economie.

„Nu se doreste nimic nou, ci doar schimbarea din rosu in galben si de polaritate politica, de la PSD la PNL. PNL doreste sa devina noul PSD, poate mai rau, poate ca mai dictatorial, poate ca mai dispus la a calca totul in picioare, iar ceea ce facem noi, Pro Romania, este sa stopam acest lucru si sa asiguram acel echilibru politic atat de necesar intr-o democratie foarte stabila”, a spus Nechifor.

Mai mult despre:

Comentarii: