Partidul lui Tariceanu are doi noi senatori: Vosganian si Ghise

politica

Trei senatori alesi pe listele PNL au decis sa treaca in barca puterii. Ioan Ghise si Varujan Vosganian s-au inscris in ALDE, iar Lucian Iliescu a decis sa paraseasca PNL si sa treaca la UNPR.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat marti, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului, ca senatorii Ioan Ghise si Varujan Vosganian care au activitat pana acum ca independenti s-au inscris in grupul ALDE.

Potrivit lui Tariceanu, Lucian Iliescu, fost senator PNL, a decis si el sa treaca la UNPR. De asemenea, Ilie Nastase, ales senator pe listele Partidului Conservator, s-a inscris in UNPR.

Pe de alta parte, Tariceanu a anuntat ca senatorii vor dezbate si vota, in prima sedinta de plen a sesiunii ordinare, proiectul Codului fiscal, care face obiectul unei cereri de reexaminare din partea presedintelui Klaus Iohannis.

„Astazi, dupa ce vom proceda la alegerea noului Birou permanent al Senatului, vom intra in dezbaterea si votul asupra Codului fiscal, care face obiectul unei cereri de reexaminare din partea presedintelui Romaniei. Senatul este prima Camera sesizata si am convenit, la nivelul coalitiei si intr-o discutie de saptamana trecuta cu partidele din Opozitie, sa mergem intr-o procedura accelerata in Parlament, in asa fel incat Codul fiscal sa fie dezbatut si votat in aceasta saptamana, in cele doua Camere”, a declarat acesta, la finalul primei sedinte a Biroului permanent al Senatului din sesiunea ordinara de toamna.

Acesta a adaugat ca, la finalul sedintelor grupurilor parlamentare din Senat, va avea o consultare cu liderii acestora pentru a vedea daca au in vedere „anumite schimbari in ceea ce priveste nominalizarile la nivelul Biroului permanent sau la nivelul structurii grupurilor parlamentare”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: