Partidul REPER solicita parlamentarilor sa sustina infiintarea unei comisii de ancheta privind abuzurile comise la caminele de batrani din Voluntari

politica

Partidul REPER a facut un apel catre toti parlamentarii sa sustina cererea initiata de deputatii si senatorii partidului pentru infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru clarificarea circumstantelor in care au avut loc abuzurile asupra unor cetateni in mai multe camine de batrani din Voluntari si Afumati.

„Avand in vedere incercarea guvernului PSD de a pedepsi doar cativa acari pauni functionari marunti si de a proteja responsabilitatea politica a ministrilor responsabili, Gabriela Firea si Marius Budai, consideram necesar ca Parlamentul sa isi exercite puterea data de cetateni si sa-i cheme la audieri publice pe toti cei cu atributii in acest caz oribil. Am trimis azi lista de semnaturi pentru infiintarea acestei comisii de ancheta catre liderii USR, Forta Dreptei, UDMR si PNL. Facem apel catre liderii si parlamentarii acestor partide sa ajute la clarificarea acestei situatii prin asigurarea numarului de semnaturi necesare pentru infiintarea comisiei de ancheta, pentru ca Marcel Ciolacu si PSD e clar ca vor sa ingroape acest subiect in care sunt implicati doi ministri ai partidului”, a afirmat Dragos Pislaru, copresedinte al REPER si fost ministru al Muncii si Protectiei Sociale, potrivit unui comunicat de presa al formatiunii.

La randul ei, eurodeputata Ramona Strugariu a declarat: „Presa si-a facut datoria si a dezvaluit legaturile politice dintre cei care gestionau caminele unde erau batute si infometate persoane vulnerabile. Acum este de datoria Parlamentului sa clarifice printr-o ancheta parlamentara care sunt responsabilitatile directe ale unor ministri si lideri politici pentru aceste orori. Cetatenii trebuie sa stie ca nu exista impunitate pentru politicienii care maltrateaza oameni in suferinta, le calca in picioare demnitatea, le fura pensiile si casele. In anii ’90 am avut orfelinatele groazei. Aproape 40 de ani mai tarziu avem azilele groazei, cu exact acelasi profil de autor. Nu exista nicio diferenta intre camarila Gabrielei Firea si tortionarii acelor copii.”

Pentru infiintarea acestei comisii de ancheta este nevoie de un sfert dintre parlamentari, adica 117 semnaturi. Si liderii grupurilor USR au adresat, vineri, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului solicitari pentru convocarea Birourilor permanente reunite, astfel incat comisiile de specialitate sa poata lucra saptamana viitoare si sa-i audieze pe cei responsabili cu monitorizarea si controlul respectarii drepturilor persoanelor varstnice si/sau cu dizabilitati, dupa cazul centrelor in care batranii erau supusi unor tratamente inumane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: