„Partidul-televizor”. Cum si-au batut joc liderii PSD, in ultima sedinta CEX, de partidul lui Voiculescu

politica

Liderii PSD, reuniti joi in sedinta Consiliul Politic National (fostul Comitet Executiv al PSD), au vorbit despre partidul lui Dan Voiculescu (PPUSL) numindu-l „partidul-televizor”, informeaza Europa Libera. Voiculescu forteaza o noua alianta cu PSD pentru a-i fi tractat partidul in Parlament, oferind in schimb sustinerea trustului sau de presa, in special a postului Antena 3.

Liderii de organizatii au fost convocati de Marcel Ciolacu pentru a-si spune pozitia privind strategia pentru parlamentare: daca partidul ar trebui sa mearga singur pe lista sau intr-o alianta. Majoritatea pozitiilor exprimate au intarit ideea ca PSD trebuie sa mearga singur la alegerile parlamentare, varianta unei aliante fiind respinsa.

Multi lideri de organizatie nu vor alianta cu Pro Romania, partidul condus de Victor Ponta, deoarece fostul premier a refuzat sa colaboreze cu PSD in Bucuresti si alte judete pentru alegerile locale.

„Gabriela Firea, Claudiu Manda, Dumitru Buzatu au luat cuvantul si au spus ca partidul trebuie sa mearga singur la alegerile parlamentare. Buzatu si cu Manda au fost printre cei mai vehementi, ei nu doresc alianta cu Pro Romania sau cu ALDE, au spus clar nu”, au declarat pentru Europa libera surse din conducerea PSD.

Vasile Dincu, presedintele Consiliului National al PSD, le-a cerut colegilor sa nu se ia joi o decizie radicala, iar o echipa de negociere sa discute cu posibilii aliati in cele trei zile ramase pana la termenul limita pentru depunerea aliantelor la alegerile parlamentare.

„Dincu a spus sa le mai dam o sansa posibililor aliati, sa fim pragmatici, iar acestia sa isi retraga candidatii de la locale daca vor o colaborare cu PSD la parlamentare. Dincu a amintit ca noi am pierdut din cauza aliantelor si ca pentru multe partide am fost ca un tramvai spre paradis, deoarece i-am dus in Parlament. A venit cu argumente sociologice despre nevoia unor aliante, dar si despre identitatea partidului. Tot el ne-a reamintit de episodul din 2004, cand Voiculescu a plecat din coalitia cu PSD”, au dezvaluit surse din PSD pentru Europa Libera.

Dupa interventia lui Dincu s-a discutat despre posibilitatea ca PPUSL, partidul pastorit de Dan Voiculescu, sa isi retraga candidatii de la sectoarele 2 si 5 din Capitala. Neculai Ontanu si Cristian Popescu Piedone sunt candidatii sustinuti de PPUSL, iar acestia ar putea lua voturi de la candidatii PSD.

„Sunt sanse mari ca partidul-televizor al lui Voiculescu sa aiba oameni pe lista PSD pentru parlamentare, nu stim inca in ce forma. Dar sa vedem daca inteleg sa isi retraga candidatii de la locale”, a afirmat un lider care a participat la sedinta Consiliului National al PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: