Partidul vanatorului Ciolacu il acuza pe Iohannis ca este vinovat de uciderea ursului Arthur: „Dupa ce a terminat cu padurile Romaniei, a venit si randul ursilor”

politica

Partidul Social Democrat a publicat, vineri, pe Facebook o postare in care sustine ca presedintele Iohannis este vinovat de uciderea ursului Arthur. PSD isi argumenteaza atacul cu o fotografia in care Iohannis apare alaturi de „familia princiara austriaca”.

„Dupa ce a terminat cu padurile Romaniei, a venit si randul ursilor”, scrie PSD, insinuant.

Dupa ce a terminat cu padurile Romaniei, a venit si randul ursilor…

#atatsaputut

Posted by Partidul Social Democrat on Friday, 7 May 2021

Insa printul Emanuel von und zu Liechtenstein nu face parte din casa regala a Austriei, ci din cea care conduce principatul Lichtenstein, un stat de sine statator.

Toti fostii lideri de seama ai PSD, in frunte cu actualul sef, Marcel Ciolacu, au fost mari vanatori pana cand au fost nevoiti sa renunte, formal, din cauza reactiilor negative ale societatii.

Marcel Ciolacu a vanat pe vremuri alaturi de teroristul Omar Hayssam, aflat acum la inchisoare, fotografiile cu cei doi fiind de notorietate.

Si Liviu Dragnea era mare vanator, el aducand pe domeniile de vanatoare din Teleorman numerosi lideri ai partidului.

Cel mai cunoscut si pasionat vanator din PSD a fost Adrian Nastase. Imagini cu Nastase la vanatoare au stranit deseori revolta in perioada in care era prim-ministru.

Procurorii din Covasna cerceteaza imprejurarile in care a fost ucis ursul Arthur de catre printul Emanuel von und zu Liechtenstein, dupa ce IPJ Covasna s-a autosesizat cu privire la acest caz in urma articolelor aparute in presa. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Secuiesc care face verificari pentru braconaj, vanarea in alte conditii decat cele ale derogarilor si uzul de arma fara drept.

”La 06.05.2021, la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Secuiesc a fost inregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizarii din oficiu a organelor de cercetare penala ale politiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, privind imprejurarile in care, in ziua de 13.03.2021, pe suprafata fondului cinegetic nr. 25 Ojdula, jud. Covasna, gestionat de A.V.P.S. Botos, a fost ucis prin impuscare un exemplar mascul din specia urs (Ursus arctors), specie de vanat strict protejata, la care vanatoarea este permisa numai in baza derogarilor emise de autoritatile competente.

In cauza, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la infractiunile de braconaj, vanarea speciilor de vanat cuprinse in anexa nr. 2 in alte conditii decat cele ale derogarilor si uzul de arma fara drept”, a transmis, joi dupa-amiaza, Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Secuiesc.

Un print din Austria, Emanuel von und zu Liechtenstein, a ucis in luna martie cel mai mare urs brun din Romania, anunta organizatiile de mediu Agent Green si VGT (Austria), el fundamentandu-si acest gest printr-o derogare oferita de Ministerul roman al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi facut pagube intr-o localitate din Covasna.

O petitie online a fost initiata catre Ministerul Mediului pentru a fi stopata vanatoarea de trofee.

Seful Garzii de Mediu Octavian Berceanu a declarat ca a fost declansata o ancheta si ca, probabil, institutia se va indrepta catre alte organe de cercetare. ”Vrem sa vedem in ce conditii a fost impuscat exemplarul respectiv”, a declarat Berceanu. adaugand: ”Vrem sa nu mai avem niciun astfel de incident”. El a sustinut ca in documente se vorbeste foarte must despre un exemplar de urs si doar intr-un singur loc este mentionata o ursoaica cu pui. El a admis ca se poate ajunge la un dosar penal.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: