Partizanii au aruncat in aer masina unei „tradatoare” din Melitopol. Aceasta „raspandeste propaganda rusa printre copiii ucraineni” – Video

externe

In Melitopol, oras din Ucraina ocupat de Rusia, o masina apartinand „sefei” departamentului de educatie din cadrul administratiei de ocupatie a explodat joi dimineata, anunta un Centrul de Rezistenta al Ucrainei din Ucraina.

Explozia a avut loc in apropierea colegiului industrial si economic, fiind distrusa masina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicata in implementarea „programului educational rusesc”, care de fapt raspandeste propaganda rusa printre copiii ucraineni.

In urma exploziei, ea nu a fost ranita, dar a primit motive pentru a-si regandi comportamentul, precizeaza site-ul.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat telefonic miercuri cu mai multi lideri straini pentru a cere ajutor impotriva Rusiei, care este pe cale sa anexeze mai multe regiuni din Ucraina, transmite Reuters.

Zelenski a discutat cu oficiali de cel mai inalt nivel din Regatul Unit, Canada, Germania, Turcia si alte tari, solicitand mai mult sprijin militar si sanctiuni mai dure impotriva Moscovei, iar ulterior le-a multumit pentru sustinere.

Dupa convorbirea cu sefa guvernului britanic, Liz Truss, liderul de la Kiev a scris pe Twitter ca „apararea si ajutorul financiar pentru Ucraina trebuie intensificate, ca reactie”.

Intr-un alt dialog, presedintele a obtinut promisiunea cancelarului german Olaf Scholz ca sprijinul financiar, politic si umanitar al Berlinului pentru Ucraina nu va slabi.

Scholz a mai spus ca Germania va continua sa sustina, inclusiv prin livrarea de armament, apararea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, a comunicat un purtator de cuvant al guvernului german.

„Va multumesc tuturor pentru sprijinul clar si fara echivoc. Va multumesc tuturor ca ne intelegeti pozitia”, a declarat ulterior Zelenski intr-un mesaj video transmis miercuri noaptea. „Ucraina nu poate si nu va tolera nicio incercare a Rusiei de a ocupa vreo parte a pamantului nostru”, a mai spus el.

Kievul si Occidentul au condamnat ca simulacre de consultare populara referendumurile ilegale din regiunile ucrainene Lugansk, Donetk, Zaporojie si Herson, prin care Rusia incearca sa justifice anexarea acestora.

Statele Unite au informat ca, in colaborare cu aliatii si partenerii, intentioneaza sa impuna Rusiei costuri economice mai mari, iar executivul Uniunii Europene a propus noi sanctiuni. ;

Comentarii: