Partizanii din Herson au aruncat in aer o masina cu doi politisti „tradatori”: „Le reamintim tuturor tradatorilor de pedeapsa inevitabila pentru ca i-au ajutat pe ocupantii rusi”

externe

Un ofiter de politie din orasul Herson, ocupat de Rusia, a fost ucis miercuri de un dispozitiv exploziv plasat de „miscarea de rezistenta” ucraineana, iar un altul a fost ranit, a anuntat Ministerul ucrainean al Apararii, citat de Reuters.

Aceasta actiune a rezistentei este cea mai recenta dintr-o serie de atacuri asupra oficialilor locali din regiunile capturate de Rusia de cand aceasta a invadat Ucraina in februarie.

„Miscarea de rezistenta curata Hersonul de tradatori”, a precizat directia de informatii din cadrul Ministerului Apararii intr-o declaratie. Dispozitivul a fost declansat prin radiocomanda pe o strada la nord de centrul orasului, a precizat aceasta.

Sambata, directia i-a indemnat pe cetatenii din regiunea Herson sa dezvaluie unde locuiesc trupele Moscovei si ce localnici colaboreaza cu autoritatile de ocupatie.

„(Le reamintim) tuturor tradatorilor de pedeapsa inevitabila pentru ca i-au ajutat pe ocupantii rusi”, a declarat directia.

In luna iunie, un oficial pro-rus din regiunea Herson a fost ucis intr-o explozie, a anuntat agentia de stiri RIA. La inceputul acestei luni, seful serviciului penal din regiune a fost transportat la spital dupa ce o bomba a explodat in apropierea masinii sale, a precizat agentia Tass.

Comentarii: