Partizanii raporteaza ca rusii incearca sa repuna in functiune baze aeriene din Crimeea distruse cu rachete ATACMS

externe

ATACMS, atac, Ucraina, Crimeea

Miscarea partizana ucraineana Atesh a transmis, prin intermediul canalului Telegram, ca Rusia a inceput sa restabileasca si probabil sa modernizeze aerodromurile afectate de loviturile cu rachete cu raza lunga de actiune ATACMS, in Crimeea, relateaza Kyiv Post.

In plus, agentii Atesh, infiltrati in diferite unitati ale Fortelor Armate Ruse, au raportat ca trupele ruse au inceput sa evacueze o parte din personalul lor din regiunea Djankoi – pe care ucrainenii au lovit-o luna trecuta cu drone si rachete – in partea central-nordica a Crimeei.

„In acelasi timp, restaurarea si probabila modernizare a aerodromurilor din zone mai indepartate din Crimeea, precum Kirovske (in regiunea Feodosia) si Bagerovo (in regiunea Kerci), au inceput intr-un ritm activ”, se arata in raport.

Partizanii au sustinut ca, in ciuda eforturilor pe care le depun, rusii nu vor putea reconstrui prea curand bazele aeriene avariate pentru aeronavele lor din cauza tehnologiei, costurilor de constructie si a timpului necesar.

„Actiunile rusilor indica dorinta lor de a-si dispersa trupele si echipamentele in Crimeea in asteptarea noilor atacuri ale Fortelor de Aparare ucrainene”, se arata in raport.

Atesh a anuntat ca in timpul unui atac din noaptea din 23-24 mai in orasul Alusta din Crimeea, a fost lovit un important centru de comunicatii al trupelor rusesti.

„Se pare ca s-au produs daune semnificative echipamentelor si multi rusi au fost eliminati”, au scris partizanii.

Luna trecuta, Directia de informatii militare ucraineana (HUR) a anuntat ca Kievul „a distrus sau a deteriorat critic” patru dintre cele mai puternice sisteme de aparare antiaeriana din Rusia, S-400, in atacul asupra aerodromului militar Djankoi.

Atacul din 17 aprilie a distrus si trei statii radar, dar si echipamente de supraveghere a spatiului aerian „Fundament-M”, potrivit HUR.

Bloggerul militar pro-ucrainean Krimski Veter a sustinut ca cel putin 30 de militari rusi au murit si peste 80 au fost raniti in timpul atacului.

Statele Unite au furnizat in secret rachete ATACMS cu raza lunga de actiune Ucrainei, ca parte a unui pachet de ajutor militar de 300 de milioane de dolari aprobat de presedintele Joe Biden pe 12 martie, potrivit Reuters.

Se pare ca aceste rachete, cu o raza de actiune de pana la 300 de kilometri, au fost folosite pentru prima data in atacul asupra aerodromului militar Djankoi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: