Partizanii ucraineni anunta ca au sabotat, in Rusia, principala cale ferata care leaga Rusia de regiunea ucraineana Donetk: „Este utilizata pentru a transporta echipamente militare si personal catre front”

externe

tren

Grupul de partizani Atesh a sabotat o legatura feroviara cheie intre Rostov pe Don din Rusia si orasul ucrainean ocupat Mariupol, folosita de armata rusa, relateaza Kyiv Independent.

Un agent Atesh a incendiat un releu in apropierea orasului rus Shahti, au declarat partizanii, publicand presupuse imagini ale sabotajului, fara a preciza data.

Rusia a inceput sa construiasca noi conexiuni feroviare pentru a lega Rusia de Crimeea si de alte teritorii ocupate din sud-estul Ucrainei. Acest lucru este menit sa reduca dependenta armatei ruse de podul Kerci si de trecerea cu feribotul – care leaga estul Crimeei de Krasnodar Krai din Rusia – care s-au dovedit vulnerabile la atacurile ucrainene.

Petro Andriuscenko, un consilier al primarului exilat din Mariupol, a declarat la mijlocul lunii iunie ca linia de cale ferata dintre Rostov pe Don si orasul ucrainean ocupat era aproape finalizata.

„Aceasta este una dintre principalele cai ferate din regiune, care leaga Rusia de regiunea ucraineana Donetk. Este utilizata pentru a transporta echipamente militare si personal catre front”, a transmis Atesh pe Telegram.

„Continuam sa luptam cu ocupantii cu toata puterea noastra, iar numarul sabotajelor noastre va creste in fiecare zi”, se spune in filmarea postata pe Telegram.

Miscarea Atesh sustine ca este activa atat in zonele ocupate ale Ucrainei, cat si in interiorul Rusiei.

La sfarsitul saptamanii, partizanii Atesh au sustinut ca au reusit sa saboteze o linie de cale ferata din apropierea orasului rus Ekaterinburg, oprind trenurile folosite pentru transportul munitiei nord-coreene.

De asemenea, gruparea a sustinut ca a reusit sa se infiltreze cu succes intr-o baza aeriana rusa din Voronej in iunie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: