Paruiala fara manusi in coalitia de guvernare. Tariceanu il acuza acum pe Constantin ca este „omul sistemului”. Vrea sa-l dea afara din guvern

news

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a afirmat luni ca declaratiile politice ale lui Daniel Constantin il pun „serios pe ganduri” si crede ca acesta forteaza sa fie exclus din ALDE.

Intrebat daca prin pozitiile pe care Daniel Constantin le adopta acesta risca sau forteaza sa fie exclus din ALDE, Tariceanu a replicat: „Parerea mea este ca, in momentul de fata, cred ca asta incearca. (…) Cred ca, statutar, Delegatia Permanenta nu o poate face (sa il excluda — n.r.), dar o poate face Congresul. Eu nu tin cu tot dinadinsul sa ajungem in stadiul acesta, insa declaratiile politice pe care le face ma pun serios pe ganduri, pentru ca ceea ce observ este ca nu e o problema numai de orgoliu”.

Tariceanu a precizat ca exista o „diferenta majora de perceptie” asupra realitatii politice intre ALDE ca partid liberal si Daniel Constantin.

„Vad ca avem o diferenta majora de perceptie asupra realitatii politice si asupra modului in care noi ca partid liberal ne raportam la chestiunile legate de drepturile si libertatile cetatenesti si la modul in care trebuie sa functioneze institutiile statului, la statul de drept, la rolul institutiilor de forta in stat, la rolul institutiilor democratice.

”Dansul a fost sustinut si numit vicepremier si ministru al Mediului de catre Delegatia Permanenta a ALDE. Cum sa ataci acest for staturar, care te-a numit? PaCred ca aici avem o mare diferenta. Daca el vrea sa se pozitioneze ca om al sistemului, atunci, imi pare rau, cu liberalismul intram intr-o ciocnire frontala”, a afirmat Calin Popescu-Tariceanu, citat de Agerpres.

El a adaugat ca actiunea in instanta prin care Daniel Constantin contesta validitatea Delegatiei Permanente de duminica demonstreaza ca acesta din urma urmareste sa blocheze deciziile in partid.

„Delegatia de ieri (duminica — n.r.) a fost perfect valida, asa cum am mentionat si ieri. Am facut convocarea Delegatiei Permanente impreuna, deci aceasta e cea mai buna dovada ca Delegatia era valida din moment ce si domnul Constantin a fost de acord ca sa fie convocata. In plus de aceasta, tot Delegatia Permanenta, ca for statutar, a fost cea care a aprobat, de exemplu, si listele pentru nominalizarea colegilor nostri membri in Guvern, deci dansul beneficiaza de atributele statutare date de Delegatia Permanenta pentru a fi membru in Guvern. Cum sa o contesti? Nu vedeti ca este un nonsens?”, a sustinut Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: