Paruiala in coalitie, Tudorel Toader il ataca pe Serban Nicolae: „Intrebati-i pe cei care au initiat legea, intrebati-i pe cei care au schimbat sensul legii”

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut joi ca sindicalistii din Adminstratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au furnizat o informatie falsa privind punerea in libertate a unui numar de 1.200 de detinuti, ca urmare a aplicarii Legii recursului compensatoriu.

„Cei de la sindicat v-au dat o informatie absolut eronata, (…) pentru ca pe data de 7 noiembrie aveam un document (…) oficial de la ANP cu faptul ca au fost eliberati 650 de detinuti, ca urmare a Legii recursului compensatoriu. (…) Dar in 650 intra si cei 529 eliberati in prima zi si nu cumva sa-i adaugati pe cei eliberati in prima zi cu 650, ca sigur va da mai mult. Am cerut directorului ANP, am vorbit si astazi cu dansul, imi trimite oficial un comunicat astazi si dumneavoastra, daca nu va suparati, nu ar trebui sa dati drumul la informatii de natura sa genereze o anumita preocupare, sa nu zic temere, fara sa o verificati, (…) pentru ca faceti un rau opiniei publice”, a declarat Toader, la iesirea de la sedinta CCR in cadrul careia a prezentat punctul de vedere al Guvernului cu privire la cererea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, de a se constata conflictul juridic intre Guvern si DNA in cazul „Belina”.

Ministrul Justitiei a subliniat ca era obligat sa puna in aplicare prevederile unei legi care a intrat in vigoare, chiar daca nu el a fost initiatorul.

„Intrebati-i pe cei care au initiat legea, intrebati-i pe cei care au schimbat sensul, natura juridica a recursului compensatoriu din vocatie la liberare conditionata la zile considerate efectiv executate, intrebati asadar pe cine a initiat de ce nu a fundamentat legea, de ce nu a facut studiu de impact (…). Indiferent cine ar fi ministrul Justitiei, cand o lege intra in vigoare trebuie sa o aplice”, a explicat Toader.

Modificarile care fac posibila eliberarea a mii de infractori au fost propuse in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, condusa pana recent de Serban Nicolae, de catre parlamentari ai PSD, ALDE si UDMR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: