politica

Pas cu pas, Clotilde distruge „mafia gunoaielor”. DNA a inceput sa lucreze la sesizarea depusa impotriva sefului Romprest, Bogdan Adimi

DNA a inceput sa lucreze in cazul plangerii depuse de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, impotriva directorului adjunct Romprest, Bogdan Marian Adimi, anunta surse judiciare.

Conform surselor, citate de G4Media, plangerea a fost transmisa pentru solutionare la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, la DNA.

Armand il acuza pe Bogdan Adimi, ca a luat in mod abuziv decizia de a reduce frecventa colectarii cosurilor de gunoi stradale la doar o data pe saptamana.

Armand considera ca directorul Romprest este asimilat unui functionar public din moment ce compania efectueaza un serviciu public de salubritate delegat de primarie.

„Numitul Bogdan-Marian Adimi a incalcat o serie de prevederi legale, in momentul dispunerii suspendarii sau limitarii serviciului de colectare a deseurilor municipale (…) Aceasta suspendare sau limitare a prestarii serviciului de colectare a deseurilor municipale este facuta in vederea santajarii autoritatii publice, pentru ca aceasta sa achite tarifele stabilite in mod discretionar si ilegal de catre operatorul de salubrizare. In vederea santajarii autoritatii contractante, Compania Service Romprest S.A., prin administratorii acesteia, folosesc deseurile lasate in strada pentru a periclita imaginea Sectorului 1, insa acestia ignora faptul ca sanatatea cetatenilor este pusa in pericol (…)

S-a cauzat o vatamare a interesului public la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti si chiar a intregului Municipiu Bucuresti, cu privire la sanatatea si integritatea vietii cetatenilor (…)

Toate facturile ce tin de colectarea deseurilor municipale sunt platite la zi, diferendele dintre partile contractante vizand tarifele cu privire la curatarea stradala.

Vinovatia sub forma intentiei rezulta atat din stoparea sau limitarea serviciului de colectare a deseurilor municipale, cat si din adresele trimise catre autoritatea contractanta in care s-a precizat in mod expres ca deseurile vor ramane necolectate pana cand autoritatea contractanta nu va plati tarifele stabilite in mod ilegal de catre Romprest”, se arata in plangerea penala.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Din lac in put: separatistii au pierdut alegerile regionale din Catalonia, socialistii sunt pe primul loc

Partidele separatiste, care conduc Catalonia de un deceniu, au pierdut duminica majoritatea in parlamentul regional,…

14 minute ago

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

9 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

11 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

9 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

9 ore ago