externe

Pastila care vibreaza poate da persoanelor care tin dieta o senzatie de satietate, sugereaza un studiu

Toti cei care tin regim stiu ca, oricat de inventiv ai fi un bucatar, nimic nu te face sa te simti mai bine ca mancarea dulce sau grasa.

Acum, stiinta ar putea avea raspunsul: o pastila vibranta, inghitita inainte de a manca, care creeaza senzatia de satietate, potrivit The Guardian.

Cercetarea, care inca nu a fost efectuata pe oameni, arata ca, dupa 30 de minute de activitate a pilulei Vibes, porcii au mancat in medie cu aproape 40% mai putina mancare in urmatoarea jumatate de ora decat in lipsa dispozitivului si au luat in greutate mai incet.

Numele Vibes este un acronim derivat din titlul complet al pilulei – Vibrating Ingestible BioElectronic Stimulator.

Studiile la porci sugereaza ca vibratiile activeaza receptorii de intindere din stomac, simuland prezenta alimentelor.

Acest lucru are ca rezultat trimiterea de semnale catre hipotalamusul din creier prin intermediul nervului vag, crescand nivelul diferitilor hormoni care dau nastere senzatiei de satietate si scazandu-i pe cei care duc la senzatia de foame.

„Ne imaginam ca pilula Vibes va fi ingerata pe stomacul relativ gol cu 20 pana la 30 de minute inainte de mesele anticipate pentru a declansa senzatia dorita de satietate la inceputul mesei”, scrie echipa, adaugand ca, atunci cand va fi produsa la scara larga, costul pilulelor ar trebui sa fie cuprins intre un cent si un dolar.

Vibratiile, care sunt alimentate de o baterie incorporata in capsula inghitita, pot fi declansate atunci cand acidul gastric dizolva o membrana din jurul pastilei sau de un cronometru.

Cercetatorii spun ca pastilele, care au dimensiunea unei tablete mari de vitamine, ofera o terapie neinvaziva si temporara, fara a fi nevoie de o interventie chirurgicala pentru pierderea in greutate, si ies din organism odata cu alte deseuri solide.

Cu toate acestea, ei sugereaza ca ar putea fi posibila dezvoltarea unor pastile care sa fie implantate sau sa ramana in stomac, pentru a reduce necesitatea ca oamenii sa le ia in mod repetat, in cazul in care au nevoie de o terapie continua.

„Aceasta idee ofera o abordare alternativa si potential sinergica fata de alte terapii disponibile in prezent”, a declarat Giovanni Traverso, profesor asociat la Massachusetts Institute of Technology (MIT) si unul dintre autorii cercetarii.

Pilula nu implica utilizarea de medicamente care pot avea efecte secundare semnificative, a adaugat el.

Recent, entuziasmul initial fata de „pilulele de slabit”, precum Wegovy, a fost temperat de faptul ca unele persoane au intampinat probleme, cum ar fi senzatia constanta de greata.

Firma din spatele Wegovy, Novo Nordisk, este unul dintre finantatorii cercetarilor privind pilula cu vibratii.

Urmareste-ne si pe:
Karina Macovei

Share
Published by
Karina Macovei

Recent Posts

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

20 de minute ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

3 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

2 ore ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

2 ore ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

2 ore ago