„Pata de sange pe obrazul nerusinat al Romaniei”. Revolta unui cunoscut psiholog in cazul femeii care s-a sinucis impreuna cu cei trei copii

news

Psihologul Gabriel Diaconu publica un mesaj amar in cazul femeii care s-a aruncat in fata trenului impreuna cu cei trei copii ai sai.

”Ma uit cu amaraciune la tragedia acestei zile. Ca un om se sinucide e suficient de trist. Ca se sinucide cu copiii de mana e pe cat de absurd, pe atat de greu de descifrat. Exista un singur univers in care asa ceva se intampla: anume unul in care a avut loc o reforma a mintii, astfel incat protagonistii sunt convinsi ca moartea e o solutie, sau ca moartea salveaza, sau ca moartea indeplineste promisiuni.

Cred ca femeia a gandit, in tulburarea mintii ei, ca face un gest matern, altruist. Cred, in acelasi timp, ca gestul nu a fost impulsiv. Cred ca avea o suferinta psihiatrica. Nu cred ca era una ascunsa. Era manifesta, stiuta celor din jur chiar daca cei din jur n-o vedeau potential letala. Ceea ce a fost, pana la urma.

Nu, aici nu vorbim de selectie naturala, degenerare morala sau suflete vandute. Vorbim de expresia unei boli, interactiunea ei cu mediul, cu limitele de intelegere ale culturii dimprejur. Si de indiferenta oamenilor vis-a-vis de conditia femeii in general. De durerea psihica a celui insingurat pana la punctul de la care nu mai poti duce. Nu scuz fapta.

Observ in schimb contextul. Oricat am vorbi de suicid in Romania majoritatea oamenilor vor continua sa il judece ca pe un pacat sau aberatie, ca pe o slabiciune sau o tradare. Nimeni nu se va opri sa numere. Aceasta femeie devenise mama la 18 ani.

De aici, din traiectoria ei prin viata, din jugul pe care viata il pune multor femei in Romania, din saracia cu duhul, din penuria resurselor incepe totul. E doar o alta pata de sange pe obrazul nerusinat al unei tari care nu face nimic pentru sanatatea mintala a celor nevoiasi, sau in nevoie de ajutor. Nu stiu sa fie o lume mai buna dincolo de moarte. Dar stiu ca prin moartea lor, astazi, viata de aici se dovedeste un dram mai rea” a scris Gabriel Diaconu, pe Facebook.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal in cazul femeii care s-a aruncat in fata trenului impreuna cu cei trei copii ai sai.

Reprezentanti ai Parchetului au declarat pentru Agerpres ca a fost deschis un dosar penal „in rem” pentru savarsirea infractiunii de omor, cercetarile fiind continuate la fata locului.

Patru persoane, o femeie si trei copii, si-au pierdut viata dupa ce au fost lovite de tren in halta Branesti, a declarat joi purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Georgian Dragan.

„O femeie cu varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani si-a pierdut viata. De asemenea, au decedat trei copii cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani. Tragicul eveniment este cercetat de catre colegii mei din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti. La fata locului s-a prezentat o echipa complexa din cadrul Politiei Romane formata din specialisti de la Institutul National de Criminalistica si de la Directia Politiei Transporturi. Cercetarile sunt efectuate de politisti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov”, a afirmat Georgian Dragan.

Acesta a confirmat faptul ca s-a gasit un bilet de adio asupra femeii decedate, precizand ca anchetatorii incearca sa stabileasca legatura de cauzalitate.

In ceea ce priveste varianta sinuciderii, Dragan a declarat ca „se iau in calcul toate variantele”.

Despre posibilitatea ca femeia decedata sa fi fost insarcinata, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a precizat ca acest aspect va fi stabilit in urma necropsiei, trupurile victimelor fiind deja transportate la Institutul de Medicina Legala.

Referindu-se la conductorul trenului, Georgian Dragan a spus ca acesta a fost inlocuit si ca va fi audiat in dosarul penal deschis de Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: