news

Patanie intr-o scoala din Bucuresti: „Profesorul a plecat din clasa, si-a dat demisia si a plecat de tot din invatamant”

Scriitorul Cezar Paul Badescu relateaza o alta intamplare scandaloasa petrecuta intr-un liceu din Capitala, in contextul dezbaterilor aprinse privind situatia din scoli. 

„Acum niste ani, un tanar profesor care preda la un liceu bucurestean mi-a povestit ce i s-a intamplat. In clasa, in timpul orei, a vazut la un moment dat ca elevii tot pufneau complice in ras si si-a dat seama si de ce: in ultima banca, un elev si o eleva faceau pur si simplu sex (ea se asezase in poala lui).

Si-mi zicea profesorul: ‘Ce-ar fi trebuit sa fac atunci? Sa-i despart? Sa ma fac ca nu am vazut nimic si sa-l scot pe unul dintre ei la tabla, in rasetele generale? Sa ma duc dupa directoare si, cand as fi venit cu ea, sa-i gasesc pe toti cuminti la locurile lor si tot eu sa pic de prost?’.

Nu am stiut ce sa-i raspund. El a iesit din clasa, s-a dus intr-adevar la directoare, dar nu sa o aduca in clasa, ci sa-si prezinte demisia. Si a plecat de tot din invatamant. Ce ati fi facut daca ati fi fost in locul lui?”, a scris Badescu pe Facebook.

Parerile celor care au comentat, inclusiv profesori, au fost impartite.

„De cand predau la scoala, desi am nimerit in realitati cu probleme simple si copii permeabili la “trasul de urechi” verbal, ma intreb si eu ce as putea face intr-o situatie nefericita in care lucrurile fug de sub control.

Acum doi ani nimerisem intr-o clasa, gimnaziu, de unde profesorii suplinitori ieseau in lacrimi, stresati si insultati de acesti tineri. Am fost avertizata, asa ca am intrat in clasa rigida, impunatoare si dura. Ca in jungla. Sa castige cel mai tare. Cam asta mi-a fost ideea”, a scris o profesoara.

„As fi sesizat directorul si consiliul profesoral, ISJ-ul, as fi solicitat parintilor sa vina la scoala etc. etc. Caci e vorba si de autoritatea mea ca profesor, dar si de autoritatea intregului sistem. A nu sanctiona sub nicio forma comportamente deviante de la norma scolara duce in disolutie orice autoritate institutionala si face la fel de mult rau ca si autoritatismul abuziv”, a precizat altcineva.

„In niciun caz nu trebuia sa-si de-a demisia. Trebuia sa cheme Politia. Prin demisie a compromis autoritatea profesiei”, a fost o alta parere.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Reuters: Tarile NATO au decis ca Rutte sa fie noul secretar general al NATO, anunta postul olandez de stiri NOS

Premierul olandez demisionar Mark Rutte va fi noul secretar general al NATO, succedandu-i lui Jens…

26 de minute ago

Austria: Tanara milionara care-si doneaza averea, 25 de milioane de euro. Ea este mostenitoarea fondatorului gigantului BASF

Marlene Engelhorn a mostenit milioane de euro de la familia sa. Dar ea considera ca…

2 ore ago

Cum arata Phenian inainte de sosirea lui Putin. Nimeni pe strazi si mii de portrete ale presedintelui Rusiei – Video

Imagini stranii filmate in capitala Coreii de Nord, Phenian, in ajunul sosirii lui Vladimir Putin.…

2 ore ago

Budapesta si-a atins scopul. Orban isi anunta sustinerea pentru Rutte la sefia NATO dupa ce a obtinut „confirmari” ca Ungaria nu va fi obligata sa ajute Ucraina

Ungaria este pregatita sa sustina candidatura premierului olandez Mark Rutte pentru postul de secretar general…

O oră ago