Patraru se muta cu „Starea natiei” de la Digi24 la o televiziune de unde a plecat tot cu scandal: „Sunt sigur ca vom face treaba buna aici”

news

Dragos Patraru s-a inteles cu conducerea editoriala a TVR, urmand sa-si mute emisiunea Starea Natiei de la Digi24, anunta Pagina de Media.

Datele colaborarii au fost deja stabilite, iar Consiliul de Administratie are subiectul pe ordinea de zi si discuta astazi relatia Televiziunii Publice cu Dragos Patraru. Starea Natiei revine la TVR dupa un an si jumatate. In mai 2016, postul public difuza ultima emisiune Starea Natiei, dupa doi ani de contract. Patraru a aparut pe TVR, venind de la Romania TV, pe 1 septembrie 2014.

”Am plecat, anul trecut, intr-un moment in care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anuntati ca nu se stie daca vom mai putea fi platiti. Am promis ca ne vom intoarce, daca situatia revine la normal.

Mergand prin tara, cei mai multi dintre oamenii pe care i-am intrebat unde vor sa ne vada au raspuns fara sa ezite ca la televiziunea publica. Mi-aduc aminte ca la Piatra Neamt un domn a venit la intalnirea cu mine insotit de tatal sau, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi in ochi ca noi trebuie sa ne intoarcem la TVR, pentru ca dansul doar aici ne poate vedea”.

”Televiziunea Romana este locul in care intotdeauna interesul public trebuie sa fie pe primul plan. Este credinta mea ca fara o televiziune publica puternica, lasata sa lucreze doar pentru public, o democratie tanara ca a noastra se afla in mare pericol.

Iar televiziunea publica cred ca are forta sa se detaseze total de luptele politice si sa slujeasca interesul public, readucandu-i pe romani in fata televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur ca vom face treaba buna aici, impreuna cu oamenii priceputi si muncitori din TVR”, a spus Patraru.

Mutarea de la Digi 24 a fost prefigurata inca din luna iunie, cand Patraru vorbea, chiar la Digi 24, de faptul ca “Nu ne despartim insa de dumneavoastra, pentru ca asta e, deja ne-am obisnuit, ne mutam taraba in alta parte, daca vom reusi sa ne intelegem cu acesti oameni in privinta incheierii contractului din care mai avem doi ani.”

In ultima emisiune Starea Natiei din sezon, pe 30 iunie, Dragos Patraru spunea, pe post, ca sunt divergente clare intre echipa Starea Natiei si postul de stiri Digi 24. “Desi mai avem doi ani de contract cu aceasta institutie, cred ca ne vom desparti aici,” a spus Dragos Patraru in emisiunea Starea Natiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: