Patriarhul Daniel s-a ENERVAT: „Invatati mai bine ce-i credinta ortodoxa!”

news

La slujba de inmormantare a femeii de serviciu de la Clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 32 de persoane, a participat si Patriarhul Daniel. Inalta fata bisericeasca s-a aratat deranjata de intrebarile reporterilor si a rabufnit intr-un mod considerat de cei care l-au ascultat nedemn pentru pozitia sa.

Intrebat de ce nu au venit preotii ortodocsi la locul tragediei de vineri seara, Preafericitul a parut extrem de iritat: „Daca vin preotii, de ce vin preotii, daca nu vin preotii, de ce nu vin. Aceasta este atitudinea ostila fata de Biserica. Mesajul a fost transmis in biserica. Invatati mai bine ce-i credinta ortodoxa!”, a spus pe un ton precipitat Patriarhul, citat de b365.ro.

In ultimele zile Biserica Ortodoxa a fost aspru criticata de catre opinia publica pentru neimplicarea sa in sustinerea victimelor si a rudelor celor afectati in urma incendiului din Clubul Colectiv. Ieri, purtatorul de cuvant al BOR, Constantins Stoica, a afirmat la un post de televiziune faptul ca preotii s-au rugat in biserici si ca ei „nu vin daca nu sunt invitati”. Cuvintele sale au creat o vie reactie in mediul online, multe persoane afirmandu-si dezacordul fata de atitudinea nepasatoare a clerului ortodox, cu atat mai mult cu cat prima fata bisericeasca sosita la locul tragediei a fost episcopul romano-catolic Ioan Robu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: