Patriarhul Daniel s-a rugat pentru sanatatea lui Kirill al Rusiei la slujba de Bunavestire. Kirill, mare sustinator al invaziei

news

Patriarhul Daniel s-a rugat pentru sanatatea Patriarhului Rusiei, Kirill, anunta Radu Tudor de la Antena 3 pe Twitter.

„Absolut dezamagitor Patriarhul Daniel in slujba de Bunavestire: s-a rugat si pentru sanatatea Patriarhului Kiril al Rusiei. Cel despre care Patriarhul Ortodoxiei, Bartolomeu, spune pe buna dreptate ca e parte a crimelor Rusiei in Ucraina”, a anuntat Radu Tudor pe Twitter.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut in luna ianuarie preotilor sa se implice mai mult in campania militara din Ucraina, sa-i mobilizeze pe enoriasi pentru ca acestia sa stranga echipamente si alimente pentru soldati, ba chiar sa se duca pe front pentru a le oferi sprijin spiritual.

„Daca spunem ca biserica este alaturi de poporul sau, fiecare parohie trebuie sa-i ajute pe cei aflati in prima linie. Trebuie sa ne mobilizam enoriasii pentru ca acestia sa stranga echipamente si alimente”, a declarat Kirill, citat de agentia oficiala RIA Novosti, cu prilejul unei reuniuni cu reprezentantii clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova.

Seful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a multumit doar sa ceara ajutor material pentru participantii la invazia Rusiei in Ucraina, ci le-a cerut preotilor sa se duca pe front pentru a le oferi sprijin spiritual soldatilor.

„Stiu ca deja se face mult, dar cred ca este insuficient. In plus, in spatiul mediatic nu se mentioneaza cu frecventa ajutorul pe care Biserica Ortodoxa Rusa il ofera celor care se afla in Donetk, Lugansk, in prima linie a frontului”, a spus el.

Patriarhul Kirill a reiterat ca cei care merg pe front au nevoie in primul rand de ajutor spiritual.

„Nu li se pot spune formalitati. Trebuie sa stii ce sa-i spui persoanei care sa o intareasca atunci cand se da ordinul de atac. Un ordin fara de care nu poate exista victorie, cand trebuie sa te ridici si sa mergi sa-ti infrunti moartea. Asta fac baietii nostri: se ridica din transee si se duc la intalnirea cu moartea”, a afirmat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: