externe

Patriarhul Ierusalimului se ofera in schimbul copiilor ostatici detinuti de Hamas: „Exista o disponibilitate totala din partea mea”

Patriarhul Ierusalimului, reprezentantul Papei Francisc in Tara Sfanta, a declarat luni ca ar fi dispus sa se predea in schimbul copiilor ostatici detinuti de Hamas in Gaza, transmite Bussines Insider.

Cardinalul Pierbattista Pizzaballa a facut acest comentariu in timpul unei videoconferinte cu jurnalistii din Italia, potrivit Reuters. El a declarat presei: „Sunt pregatit pentru un schimb, orice, daca acest lucru poate duce la libertate, pentru a-i aduce pe copii acasa”. „Exista o disponibilitate totala din partea mea”, a adaugat el.

Cardinalul a continuat: „Primul lucru care trebuie facut este sa incercam sa obtinem eliberarea ostaticilor, altfel nu va exista nicio modalitate de a opri [o escaladare]. Suntem dispusi sa ajutam, chiar si eu personal”.

Fortele de Aparare ale Israelului au declarat luni ca au notificat familiile celor 199 de ostatici ca cei dragi lor sunt retinuti in Fasia Gaza.

Printre ostatici, care au fost rapiti de militantii Hamas in timpul atacurilor teroriste din 7 octombrie, se numara persoane in varsta, femei si copii.

BBC a confirmat rapirea a cel putin 13 copii.

IDF a declarat duminica pentru CNN ca bilantul israelian al mortilor se ridica acum la peste 1.400 de persoane, in timp ce bilantul palestinian al victimelor loviturilor de represalii ale Israelului in Gaza se ridica la 2.670 de morti, a declarat Ministerul palestinian al Sanatatii.

In comentariile sale, Pizzaballa a spus ca biroul sau nu a luat inca legatura cu Hamas pentru a formaliza oferta sa, deoarece „este foarte dificil”, a relatat Reuters.

Patriarhia Latina a Ierusalimului nu a raspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Urmareste-ne si pe:
Karina Macovei

Share
Published by
Karina Macovei

Recent Posts

Un tanar din Bacau, salvat in extremis dupa ce a fost muscat de o vipera

Duminica, 19 mai 2024 la Centrul Primiri Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman a fost…

16 secunde ago

O „furtuna seismica” a lovit supervulcanul Campi Flegrei – este cel mai puternic cutremur inregistrat in sudul Italiei in ultimii 40 de ani

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a lovit luni seara supervulcanul Campi Flegrei…

16 minute ago

Caz neverosimul in Mehedinti: un profesor si un paznic de la DGASPC, arestati dupa ce ar fi violat sapte copii institutionalizati

Un instructor pentru educatie al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” si un paznic…

31 de minute ago

Donald Trump socheaza din nou: pe contul de Truth Social al fostului presedinte a fost distribuit un videoclip care vorbeste despre un „Reich unificat”

O inregistrare video postata luni pe contul lui Donald Trump pe reteaua sa de socializare…

46 de minute ago

Dupa moartea sa intr-un accident de elicopter, apar amanunte socante despre trecutul sangeros al „Macelarului din Teheran”

Fostul presedinte iranian Ebrahim Raisi a fost unul dintre cei mai inversunati inamici ai reformelor,…

O oră ago