externe

Patriarhul Rusiei, Kirill, a cazut in fund in mijlocul bisericii. Imagini transmise in direct la televiziunile din Rusia – Video

Patriarhul Rusiei, Kirill, a cazut in fund in timp ce efectua o slujba, sambata, intr-o biserica din Novorossisk, oras la Marea Neagra.

Inconjurat de preori, Kirill se indrepta spre altar, insa la un moment dat a alunecat. Dand din maini, el a cazut in fund, fiind apoi imediat inconjurat de preoti care incercau sa-l ajute sa se ridice.

Imaginile au fost transmise in direct la televiziunile rusesti, care insa au schimbat apoi cadrul.

 

Patriarhul Kirill este un sustinator infierbantat al razboiului din Ucraina. In aprilie, el a tinut o slujba pentru soldati in care le-a cerut sa isi apere tara „asa cum numai rusii pot” sa o faca.

In cadrul unei slujbe tinute la Catedrala Fortelor Armate, deschisa in urma cu doi ani la Kubinka, in apropierea Moscovei, Patriarhul Kirill le-a spus unor militari, deopotriva barbati si femei, ca Rusia este o tara care „iubeste pacea” si care a suferit mult din cauza razboiului.

„Cu siguranta nu cautam razboiul sau sa facem ceva care le-ar putea dauna altora”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, un apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

„Insa am fost crescuti de-a lungul istoriei sa ne iubim patria. Si vom fi pregatiti sa o aparam, asa cum numai rusii pot sa isi apere tara”, a adaugat el.

In varsta de 75 de ani, Patriarhul Kirill a mai facut declaratii de sustinere a actiunilor militare ale Moscovei in Ucraina si considera razboiul un mijloc de aparare impotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadenta, in special din cauza acceptarii homosexualitatii.

Sprijinul sau pentru interventia militara, in care au murit mii de soldati si civili ucraineni, i-a deranjat pe multi membri ai Bisericii Ortodoxe din tara, dar si din biserici din strainatate subordonate Patriarhiei Moscovei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea ii ofera lui Piedone functia de prefect al Capitalei daca isi retrage candidatura: „Sa ma sune”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat, joi, ca Piedone ar putea obtine…

24 de minute ago

Moscova ameninta Polonia, sa nu cumva sa primeasca arme nucleare: „Acestea vor deveni tinte principale pentru Rusia”

Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre tintele sale principale…

40 de minute ago

Parlamentul European, vot zdrobitor prin care refuza sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidetiale din Rusia. Orban al Ungariei este singurul lider UE care l-a felicitat pe Putin

Parlamentul European refuza sa recunoasca rezultatele alegerilor prezidentiale din Rusia si a cerut statelor membre…

60 de minute ago

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

4 ore ago

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

4 ore ago