Patrioti cu izmenele patate

opinii

Tradarea este expresia lasitatii, o stie fiecare militar. Numai la generalul Gabriel Oprea a devenit o virtute si un stindard fluturat in numele interesului national.

Aflat in fostul birou al lui Ceausescu, dotat cu propriul lift, si inconjurat de fotografii inramate cu propriul chip, generalul vorbeste despre patriotism. “Interes national”, “securitate nationala”, “interesul Romaniei”, “patriotism”, cuvintele lovesc in rafala, insa interlocutorul lui Gabriel Oprea nu este deloc afectat, zambeste aprobator. Generalul este pentru a doua oara, in doar o saptamana, intr-un lung interviu la televizor pentru ca natiunea sa afle cu ce erou a fost blagoslovita.

“A devenit un brand ca Gabriel Oprea se tine de cuvant”, a declarat presedintele UNPR sambata la B1 TV. In urma cu o saptamana, el spunea la Realitatea TV ca parlamentarii UNPR vor vota favorabil solicitarea DNA in cazul Sova, pentru ca “UNPR nu obstructioneaza justitia”. Miercuri, parlamentarii UNPR au votat impotriva. Dintre ei s-a remarcat senatoarea Florina Jipa, care il ungea grijulie cu mir pe Dan Sova, ca nu cumva sa-l inhate diavolii de la DNA. Brandul Gabriel Oprea are acum cuvinte si pentru aceasta situatie: “Discursul domnului Sova a creat emotie. Cred ca la doamna senator Jipa a generat instinctul matern. Are un copil cam de varsta domnului Sova, chiar e o femeie credincioasa. A fost la Athos si l-a miruit, asa, putin”.

“Nu avem cum sa facem altceva daca vrem ca Romania sa mearga inainte, sa fie respectata de UE, de SUA”, argumenta luni patriotul Oprea de ce parlamentarii sai vor fi de partea DNA. Dupa votul de miercuri, iata ca nu mai conteaza incotro o ia Romania cat timp are mir pe frunte.

Marele act patriotic cu care defileaza de o saptamana pe la televiziuni Gabriel Oprea este demisia de la Ministerul de Interne, in 2009, cand Mircea Geoana i-ar fi impus sa numeasca “mafia” in guvern. “Mi-am riscat atunci viata pentru tara”, declama generalul la Realitatea TV. Cu toate acestea nu mai are niciun fel de resentiment fata de Mircea Geoana, cu care “ne-am intalnit, ne-am strans mana, merg mai departe”. Oprea a trecut peste faptul ca “mafia” a afectat grav atunci “interesul national”, daca vede ca acum se pregateste un nou guvern cu liberali si Mircea Geoana. Iata ca “interesul national” de a fi parte si din noul guvern cere noi sacrificii patriotice.

Sunt convins ca in tara asta sunt militari, oameni din structuri militarizate, care simt o mare jena cand il aud si vad pe acest patriotard gonflat. Oameni care chiar isi risca existenta in razboaie reale, prin teatre de operatiuni externe, oameni care traiesc sub o amenintare continua in lupta lor reala cu mafioti infipti in pozitii cheie ale statului, oameni pentru care patriotismul inseamna o treaba bine facuta, iar nu fanfaronada la televizor.

Toti acestia se tem poate pentru viata lor, pentru siguranta familiilor, dar in niciun caz nu se scapa in izmene si isi tradeaza camarazii ca sa-si mentina functiile sau privilegiile. Oameni care nu avanseaza prin tradare, ci cu misiuni duse la indeplinire.

Saptamana asta, Gabriel Oprea a mai tradat o data, si-a tradat misiunea de a lasa justitia sa functioneze in parametri eficienti. In schimb ne-a orbit cu decoratii si medalii, pe care tot el si le-a acordat, in speranta ca nimeni n-o sa-i vada petele de pe izmene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: