Patronul „Adevarul”, audiat in dosarul „Mita la PSD”. „Bai Victore… Sa ne strangem trei, patru oameni”

news

Omul de afaceri Cristian Burci a fost audiat, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, in calitate de martor in dosarul ”Mita la PSD”, informeaza Mediafax.

In acest dosar, milionarul Ioan Niculae si presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea-Stancu, sunt judecati pentru ca ar fi finantat ,in mod ilegal, campania prezidentiala a lui Mircea Geoana din 2009.

El a declarat, in cadrul audierii sale in dosarul „Mita la PSD”, ca doar a ascultat propunerea facuta de presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea-Stancu, ca mai multi afaceristi sa sprijine PSD, dar nu a participat efectiv la discutie.

In cadrul audierii, Burci a vorbit despre o discutie interceptata de procurori, in cadrul careia Bunea-Stancu ii vorbea despre posibilitatea ca mai multi oameni de afaceri sa sprijine partidul, iar partidul sa-i sprijine mai apoi pe acestia.

Bunea-Stancu voia sa aduca in partid trei, patru mari oameni de afaceri care sa sustina partidul. Am avut o discutie mai veche. (…) Se referea la sprijinul partidului de catre oamenii de afaceri, iar cei din urma sa fie sprijiniti de partid prin contracte. (…) Pe vremea aceea Victor Ponta era seful PSD. Discutia a avut loc in 2010, dupa alegeri„, a spus Burci in sala de judecata.

Discutia la care face referire Burci apare in rechizitoriul procurorilor. Conform documentului citat, Bunea-Stancu i-ar fi zis lui Burci: „Am vorbit si cu Victor…Bai Victore…Sa ne strangem trei, patru oameni. Tu, Ghita si inca doi. Probabil Niculae si inca unul. Mai mult nu pot. Ca n-ai cum sa-i ajuti pe toti ca n-ai cum„.

In fata instantei Burci a explicat ca acei oameni de afaceri la care se face referire ar fi trebuit sa sprijine partidul financiar, iar acestia „sa fie sprijiniti prin contacte”.

La iesirea de la Curtea de Apel, Burci a spus: „Eu doar am ascultat. Cititi cu atentie declaratia, o sa vedeti ca eu ascultam, nu vorbeam.”

La termenul din 19 februarie, instanta a dispus citarea cu mandat de aducere a lui Cristi Burci, avand in vedere ca nu s-a prezentat pentru a fi audiat. El a venit, insa, singur, joi, la Curtea de Apel Bucuresti.

Tot in 19 februarie, in dosarul „Mita la PSD”, a fost audiat senatorul Mircea Geoana, care a spus ca nu a stiut de incheierea vreunui contract intre compania Interagro si Insomar. El a subliniat ca, in calitate de presedinte al PSD, nu s-a ocupat de finantarea campaniei electorale din 2009, cand a candidat pentru functia de presedinte al Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: