Patronul EVZ, Dan Andronic, a ajuns la Politie. El s-ar fi intalnit recent cu Sebastian Ghita in Serbia

news

​Patronul EVZ, Dan Andronic, a fost audiat, marti, la Inspectoratul General al Politiei Romane in legatura cu Sebastian Ghita, informeaza hotnews.ro. Publicatia a relatat, pe data de 15 martie, ca Ghita a fost localizat in Serbia.

Potrivit informatiilor EVZ, Dan Andronic le-ar fi declarat politistilor ca intre 2 si 4 martie s-a aflat in Serbia si ca s-a intalnit cu niste prieteni, insa nu e clar cu cine s-a vazut. Sebastian Ghita a fost inclus la sfarsitul lunii ianuarie pe lista „Most Wanted” a Europol, fiind, aparent, singura persoana cautata pentru coruptie de politia europeana.

Dan Andronic le-ar mai fi spus politistilor ca l-a vazut ultima data pe Ghita inainte de a fugi de procurori.

Dupa aparitia acestei stiri, Andronic a confirmat ca a fost audiat de politisti.

HotNews.ro a mai scris pe data de 15 martie ca doi ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane ar fi plecat in Serbia inca de la inceputul lunii cu scopul de a colabora cu autoritatile sarbe pentru ca Sebastian Ghita sa nu paraseasca tara.

Pe data de 10 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, fiind dat in urmarire internationala din data de 5 ianuarie. Problema e ca Serbia nefiind in UE, Ghita ar trebui extradat, o procedura mai complicata, deoarece mandatul european de arestare poate fi pus in executare doar pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: