externe

Patru britanice il acuza pe Andrew Tate de viol. Dupa incheierea procesului din Romania, va urma un proces civil in Marea Britanie

Patru britanice il dau in judecata pe Andrew Tate la Inalta Curte din Londra pentru viol si agresiune sexuala, au anuntat avocatii acestora. Tate a primit citatiile la domiciliul din Romania, potrivit Sky News.

In 2019, Serviciul de Procuratura al Coroanei a decis sa nu inceapa urmarirea penala in acest caz.

Cele patru femei sustin ca Andrew Tate le-a violat si agresat si cer „despagubiri pentru ranile suferite”.

Un reprezentant al fratilor Tate a spus ca acestia „neaga fara echivoc toate acuzatiile” si sunt „pe deplin hotarati sa conteste aceste acuzatii”.

Intr-o declaratie, McCue Jury and Partners, firma de avocatura care le reprezinta pe cele patru femei, a declarat: „Trei dintre femeile care au introdus actiunea civila au declarat politiei in 2014/2015 ca Tate le-a violat si agresat fizic. Dupa o investigatie de patru ani, politia din Hertfordshire a trimis cazul la CPS pentru o decizie de acuzare. In 2019, CPS a decis sa nu inceapa urmarirea penala. In ciuda dovezilor suplimentare, CPS a refuzat cererile recente ale femeilor de a-si revizui decizia. Sistemul de justitie penala a dezamagit aceste femei; actiunea civila este ultima cale care le-a ramas catre justitie”.

Luna trecuta, Tribunalul Bucuresti a aprobat oficial judecarea lui Tate si a celorlalti trei suspecti din Romania pentru trafic de persoane. Cei doi frati vor face apel impotriva deciziei. Tate si fratele sau au fost arestati initial in decembrie 2022, langa Bucuresti.

Dupa incheierea procesului din Romania, cei doi vor fi extradati in Marea Britanie dupa ce politia din Bedfordshire a obtinut un mandat european de arestare pentru alte acuzatii separate de viol si trafic de persoane. Acuzatiile, pe care cei doi frati „le neaga fara echivoc”, dateaza din 2012 si 2015.

„Ca parte a unei investigatii in curs privind acuzatiile de viol si trafic de persoane, politia din Bedfordshire a obtinut un mandat european de arestare pentru doi barbati in varsta de 30 de ani. Colaboram cu autoritatile din Romania in cadrul acestei investigatii si vom oferi o actualizare in timp util”, a declarat in martie politia din Bedfordshire.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

4 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

3 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

5 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

5 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

6 ore ago