Patru copii au fost gasiti in viata dupa 5 saptamani in jungla amazoniana. Avionul in care se aflau s-a prabusit, copiii au avut grija si de un bebelus de 11 luni

externe

Patru copii dintr-o comunitate indigena din Columbia au fost gasiti in viata, vineri, in sudul tarii, la mai bine de cinci saptamani dupa ce avionul in care calatoreau s-a prabusit in jungla, a declarat presedintele Columbiei Gustavo Petro, potrivit Reuters.

Copiii au fost gasiti de militari in apropierea granitei dintre provinciile Caqueta si Guaviare din Columbia, aproape de locul in care s-a prabusit avionul.

Pe 1 mai, avionul, un Cessna 206, care transporta sapte persoane pe o ruta intre Araracuara, in provincia Amazonas, si San Jose del Guaviare, oras din provincia Guaviare, a transmis un SOS in urma defectiunii motorului, la primele ore ale zilei de 1 mai.

Trei adulti, printre care pilotul si mama copiilor Magdalena Mucutuy, au murit in urma impactului, iar trupurile lor au fost gasite in interiorul avionului. Cei patru frati, in varsta de 13, 9, 4 ani, precum si un bebelus de 1 an, au supravietuit impactului.

Fotografiile publicate de armata columbiana au aratat un grup de soldati cu cei patru copii in mijlocul junglei.

„O bucurie pentru intreaga tara! Cei patru copii care s-au pierdut… in jungla columbiana au fost gasiti in viata”, a spus Petro intr-un mesaj pe Twitter.

Petro a raportat initial ca copiii au fost gasiti pe 17 mai intr-un mesaj pe Twitter, dar ulterior a sters postarea, spunand ca informatia nu este confirmata.

„Erau impreuna, sunt slabi, sa-i lasam pe medici sa-i evalueze. I-au gasit, ma bucura foarte mult”, a spus Petro, vineri, jurnalistilor.

Salvatorii, cu ajutorul cainilor de cautare, au gasit fructe aruncate pe care le mancasera copiii pentru a supravietui, precum si adaposturi improvizate facute cu vegetatie de jungla.

La operatiunile de salvare au participat avioane si elicoptere din armata si fortele aeriene ale Columbiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: